Jump to content

presuda zbog izostanka


croatlex

Preporučene objave

Smije li sud donijeti presudu zbog izostanka samo na prijedlog stranke ili to može učiniti i po službenoj dužnosti, ako su se za njeno donošenje ispunili zakonski uvjeti? Naime, čl. 332. ZPP-a kaže da će sud na prijedlog tužitelja ili po službenoj dužnosti donijeti takvu presudu. S druge strane u knjizi GPP-a na str.544 piše da će sud unatoč postojanju uvjeta za izricanje te presude nastupiti mirovanje postupka ako tužitelj ne predloži njezino donošenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dali neko zna dali je sudac obavezan pokazati opravdanje za iostanak tužitelju. Naime u mom slučaju samo je pogledala nekakav papir i konstatirala opravdanost u svezi bolničkog ležanja a ja i nekoliko svjedoka smo dotičnog vidjeli da vrši poljske radove u vrjeme kad je trebao biti ili u bolnici ili na raspravi.N moju primjedbu sudkinja je prešutila nije ni u zapisnik uvela te je nastavila raspravu. Dali je to u redu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija