Jump to content

Prekršajni nalog--pomoć


Nebra

Preporučene objave

Dobro večer, evo pred par dana me zaustavila policija ispred kuće i napuhao sam 1.61 g/kg. Uglavnom pio sam doma i išao sam po kruh,no zanima me budući da sam stajao na stopu i čekao zeleno zaustavila me je policija tako što je stala autom ispred mene i to čak i ne prometna nego patrola, gdje su oni na kraju zvali prometnu policiju,zanima me , budući da je kazna ogromna i ne mogu si je priuštit sada, da li je moguće da mi se kazna raspolovi na rate? Jel sam mislio to napisati u žalbi ( ako se to može nazvati žalbom) student sam i nemam običaj piti, no prekinuo sam dugu vezu pa malo tražio utjehu u alkoholu, no baksuz kakav jesam eto sranja ( izvinite na izrazu). Dakle šta da napravim?

Hvala

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako ste dobili nalog od policije, onda ne pišete žalbu već prigovor.....

moj savjet je da ne pišete ništa, jer će to i tako i tako doći (po zakonskoj proceduri - ai radi se o kazni koja će sigurno biti veća od 500,00 kn), u poreznu upravu, gdje se možete dogovoriti o obročnom plaćanju.......

ako napišete prigovor, kako vam je gore savjetovano, onda će to ići u redovnu proceduru, što podrazumijeva saslušanje pred sucem, veće troškove postupka.......a i sami kažete da priznajete krivnju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da objasnim, kazna je iznosa 3000 kuna i 100 kuna za prekršajni postupak, tako da je kazna već u ogromnom iznosu i mislim da je tu još 5 kaznenih bodova, što je jako puno, ja sam mislio napisati samo dopis tj prigovor, da mi se omogući plaćanje u ratama(svaki mjesec tisuću ili tako nešto)jel 3000 odmah,mi je previše. A kod prekršajnog suca i tako ću morati ići budući da će mi se vozačka oduzeti na 6 mjeseci pa ću je morati dostaviti(tako kaže zakon)Tako da mislim da mi taj prigovor neće puno naštetiti.

A sad sam u dilemi, dal da čekam ili da pošaljem....hm???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto, obzirom na to da si prema ovome što si napisao, očito normalan čovjek koji je shvatio da je napravio glupost, slijedi me:

 

1) napiši prigovor na prekršajni nalog, nemoj ništa plaćati

2) po prigovoru predmet će biti proslijeđen na postupanje nadležnom prekršajnom sudu, dobit ćeš poziv, odazovi se i reci sve kako je bilo, moli za milost

3) kad dobiješ osuđujuće rješenje, napiši žalbu Visokom prekršajnom sudu u kojoj uglavnom moli za milost, čekaj drugostupanjsko rješenje, u međuvremenu stavi nešto novaca na stranu

4) nemoj više piti i voziti, ovo što ti se dogodilo malo je u odnosu na ono što se moglo dogoditi, a to vjerujem shvačaš, zar ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle da sažmemo sve rečeno.

 

Ako napišeš prigovor, sve će ići u redovitu proceduru pred prekršajnim sudom. Dakle biti ćete pozivani kao i svjedok (policajac koji vas je alkotestirao).

 

Možte se izvući i s manjom kaznom, ali i s nešto više sudskih troškova. Dakle to je nepredvidiva stvar.

 

Ako vam je cilj samo odgoda plaćanja, onda vam savjetujem da ipak zatražite da vam se to razgodi na rate, ali za to vam ne treba prigovor.

Ako prigovorite dobiti ćete automatski odgodu (jer sve ide u postupak), ali to ne znači da ćete dobiti istu kaznu.

Ako se odlučite na prigovor lagno skupljajte sa strane (kao što netko prethodno reče) i završetak postupka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija