Jump to content

6a jadi


jura45

Preporučene objave

u mirovini 6a sam od 2003g. uriješenju mi nije u računto 12mj. radnog staža u dvostrukom trajanju pa me zanima mogu li tražiti obnovu postupka da mi se taj staž prizna. Ako mogu po kojem zakonu će mi biti novi izrčun. Zanima me još dali 6a ide u prevođenje po novom zakonu ili mi nismo branitelji pabi htio znati kome da vratim braniteljsku iskaznicu,spomenicu,medalje i priznanja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko imate dokaze u pogledu staža koji su mogli dovesti do drugačijeg rješenja da su bili poznati ili upotrebljeni u prijašnjem postupku, možete obnoviti postupak priznavanja mirovine kod nadležnog tijela HZMO-a. ZOMO propisuje da se postupak može obnoviti i izvan rokova iz ZUP-a, pa nema opasnosti od isteka roka.

Postupak obnove se provodi po propisima koji su bili na snazi kada ste odlazili u mirovinu. S obzirom da vam mirovinu nisu priznali po odredbama ZOMO-a ili ZOPHBDR-a, već po Zakonu o mirovinskom osiguranju DVO i OSO, u postupku obnove trebala bi vam se ponovno računati mirovina po odredbama toga Zakona.

S obzirom da vam invalidska mirovina nije priznata po odredbama ZOPHBDR, mirovina vam se neće prevoditi.

Jedini način da vam se invalidska mirovina računa po odredbama novog ZOPHBDR-a jest da kod HZMO-a pokrenete postupak utvrđivanja stupnja invalidnosti zbog pogoršanja zdravstvenog stanja. U tom slučaju, sve ovisi o vašoj medicinskoj dokumentaciji te ocjene nadležnog prvostupanjskog vještaka i Povjerenstva za reviziju.

Mislim da vam je ova zadnja solucija bolja od vraćanja iskaznice, spomenice i limarije, jer s tim nećete ništa riješiti, osim što ćete, možda, biti kratka vijest u dnevnim novinama.

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija