Jump to content

Pomoć oko dopisa pred tužbu..


aristotel

Preporučene objave

Molio bih pomoć, trebao bih sastaviti dopis pred tužbu.

Radi se o sljedećem kupljeno je građevinsko zemljište do mog objekta (kuće) prije 4 god. i nova vlasnica je odmah nakon kupnje iskopala zemljište do dubine za temelje, međutim već nakon četiri godine nije počela sa gradnjom a zemljište je ostalo isto kao i nakon iskopa, desilo se to da je moj objekt napukao jer sve slivne vode sa ceste prolaze uz moj temelj preko njenog zemljišta. Vlasnicu sam više puta upozorio i zamolio da sanira svoje zemljište međutim ona se jednostavno oglušila pa bi je pokušao na ovaj način prisilit ili je na kraju tužiti.

 

Pa molim ako mi netko može dati koji savjet kako sastavit dopis ili još bolje ako ima netko neki primjer po kojem bi ga mogao sastavit.

Bio bi jako zahvalan :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukratko napišite kronologiju događaja, i svakako napomenite da zbog toga trpite štetu i naravno da ćete potražiti sudsku zaštitu. Opomenu pred tužbu pošaljite štetniku preporučeno s povratnicom, i nakon toga ako ne udovolji u roku koji ste naveli u pismu (30 dana npr)- tužba.

 

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije tužbe tražite osiguranje dokaza vještačenjem da se utvrdi kolika je sada šteta i kolika predstoji te što sve treba izvesti da bi se saniralo i vratilo u prvobitno stanje a da više nema opasnosti za vašu nekretninu.

 

nakon toga tek podignite tužbu jer će biti lako dovršiti postupak sucu sa tim vještačenjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija