Jump to content

Osuda bez izlaska istražnog sudije


cvrkutalo

Preporučene objave

Molim za jedan savijet, naime u kratkim crtama, prije 5 god sam imao incident sa pijanim susijedom koji me je napao nožem uspijo sam se odbraniti susijed je završijo u bolnici pozvana je policija koja je došla na mijesto događaja (samo patrola) uviđaj nije napravit, nakon 4 dana su došli po mene da uzmu iskaz što je i učinjeno, osuđen sam za nanošenje teških tijelesnih ozljeda, točnije za prekoračenje nužne obrane na 2 god uvijeta što je i odrađeno međutim još traje postupak za odštetu dali je policija imala pravo tako postupiti tj podiči optužnicu bez uviđaja i nakon tek 4 dana doči po mene sa obzirom na to da sam i ja imao lakšu posijekotinu na ruci za koju nisam bio upučen od strane policije da trebam imati medicinske dokumente, dali se može tude što napraviti da nemoram platiti odštetu (možda ponoviti postupak ili sl) i dali odgovorni u policiji mogu biti kažnjeni za neizvršavanje svoje dužnosti (očevid). Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dali je policija imala pravo tako postupiti tj podiči optužnicu bez uviđaja

 

Policija nije podigla nikakvu optužnicu protiv tebe, optužni prijedlog podiglo je Državno odvjetništvo, očito s pravom jer si pravomoćno osuđen.

 

dali se može tude što napraviti da nemoram platiti odštetu (možda ponoviti postupak ili sl)

 

Recimo da može, i to će se pitanje rješiti odlukom suda u građanskopravnom postupku koji se očito vodi protiv tebe, građanskopravna je odgovornost šira od kaznenopravne i kod takve vrste kaznenog djela, moguće je da i ne platiš nikakvu odštetu. Ovisno o svim okolnostima nastanaka događaja, ovisno o tome tko te i kako zastupa.

 

dali odgovorni u policiji mogu biti kažnjeni za neizvršavanje svoje dužnosti (očevid)

 

Izgleda da je policija odradila posao, kad si bio osuđen, i to bez onako provedenog očevida za kavog smatraš da ga je trebalo provesti (a nije), tako da nema govora o neizvršavanju dužnosti policije.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro ste se sjetili nakon pet gdina, čak i da su propuštene neke procesne radnje za sve je nastupila zastara.

Vi očigledno policiju niste ni pozvali i bili ste sretni da je se što prije rješite jer ste svog susjeda dobrano prebili, pa ste zaboravili i za svoju posjekotinu.

Policija je ispravno postupila i podnijela vam prekršajnu prijavu. Nakandno su od bolnice zaprimili liječničku prijavu za Tešku tjelesnu ozljedu vašeg susjeda temeljem koje su nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli kaznenu prijavu protiv vas.

Očevid se neradi u prekršajnim postupcima. Istražni sudac (vaš "sudija") na lice mjesta izlazi samo u težim kaznenim djelima, što kod vas nije slučaj.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija