alen1 objavljeno: 13. rujan 2007. Dijeli objavljeno: 13. rujan 2007. Mi smo obitelj sa dvoje malodobne djece. 2002 god. kupili smo stan u kojem stanujemo.Svi imamo prebivalište na toj adresi. 2007 god. darujem supruzi stan darovnim ugovorom.Odlučujemo ga prodati nakon tri mjeseca. Da li ćemo platiti porez na dohodak, odnosno kako ga nećemo morati platiti... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Kazimir odgovoreno: 13. rujan 2007. Dijeli odgovoreno: 13. rujan 2007. Konzultirajte zakon o porezu na promet nekretnina, ako se ne varam mislim da je Vaša supruga oslobođena plaćanja poreza prilikom darovanja, no morate napisati dopis nadležnoj poreznoj upravi, priložiti kopiju darovnog ugovora i zatražiti oslobođenje od plaćanja navedenog poreza. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomacsoon odgovoreno: 14. rujan 2007. Dijeli odgovoreno: 14. rujan 2007. supruga Vam neće morati platiti porez na darovanje, ali to morate zatražiti od Porezne uprave, trebati će Vam vjenčani list ne stariji od 6 mjeseci...što se tiče proddaje stana plaća se porez na promet nekretnina, koji u pravilu plaća kupac ( mislim 5 % vrijednosti stana) Koliko znam daljnjih poreza ne morate plaćati Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
alen1 odgovoreno: 14. rujan 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 14. rujan 2007. najljepše se zahvaljujem se na trudu...ali mislim da me niste razumjeli...stan sam darovao supruzi i to je rjeseno(nije platila porez)....nego sada nakon par mjeseci od toga darovanja mi to zelimo prodati....kod te prodaje me zanima--da li ce ona morati platiti porez. pitanje nije bas jednostavno... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.