Jump to content

konačno-pravomoćnost


fani

Preporučene objave

Samo kratko i u nevjerici još uvijek.. želim podijeliti sa svima, posebice vama od kojih sam dobijala podršku svo ovo vrijeme da je KONAČNO (nakon skoro dvije godine od izricanja) presuda dobila pečat/klauzulu pravomoćnosti.. :_) sad trebam pokrenuti prijedlog za ovrhu... molim vas, ako imate iskustva kako to obično ide i koliko traje?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Joj fani! To je tebi puno jednostavnije nego meni! Ja pored pravomoćnosti rješenja Suda ne mogu do svog djeteta! Jednostavno ga neda i što je još najgore u svemu tome, malo dijete od tri godine odgaja u mržnji prema ocu (meni)! Bivša živi sa tim čovjekom i dijete forsira da tog čovjeka zove "tata"! Danas je u parkiću otvorila karte, kada je rekla ovo ti je "tata", a ja sam striček. Mali je postao odbojan prema meni, šuta me nogicama i lupa šakicama! Ma toliko sam nesretan, kako to može raditi svom vlastitom djetetu, a ja sam praktički nemočan. Evo zvali su nas na razgovor iz Centra zbog mojeg zahtjeva za intervenciju (2) i zbog II PP (vjerojatno policijske prijave)! Taj čovjek mi je prijetio oružjem i ja sam ga prijavio policiji. Neznam više što da radim? Da li sam izgubio sina? Moj sin me ne poznaje, a taj mi se nameče kao otac, a bivša ga nameče kao njegov "tata"! Ne smijem ga niti iz vrtiča pokupiti prema sudskom rješenju, već od nje moram čekati milost da ga izvede iz kuče i da ga dovede u parkić! Užas jedan!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije me dugo bilo na forumu, a ono što sam zadnje upamtila fikus .. bilo je da je situacija krenula na bolje u tvom slučaju .. Žao mi je doista da se ništa u stvari nije promijenilo nabolje, čini se da je i tvoja bivša od "istog soja" kao i moj bivši.. (ja već tri godine od prekida jako jako puno strpljivo i polako, kompromisno i popuštajući nastupam. . mislim što se te tiče i viđanja i svega ) ..evo vidiš meni NIKAD nije palo na pamet da djeci ne dam da vide tatu, mada NIKAD nije nit htio se sa mnom dogovoriti i samo bi zatrubio ispod balkona... kad mu puhne.. ali zamisli apsurda... tvoja bivša sve radi da spriječi tebe-tatu da vidiš sina.. a mom bivšem sa baš i ne da s djecom provesti duže vremena u kompletu vikend i sl.. (koliko puta sam ih pripremila, spakirala, a on "ne može" "ima obveza" "boli ga glava"....Nego, nisam fikus shvatila bila.. ili možda isam upamtila ako je bilo navedeno-- da li si ti tražio skrb nad djetetom kad ste se razvodili? ukoliko nisi, napravi to sada, i reci joj da ćeš to napraviti i argumentirati svim ovim što se događa sa djetetom, njezino sprečavanje da s djetetom imaš normalne susrete i druženja i općenito, taj njezin način da odgaja dijete u mržnji prema tebi i zabludi da mu je netko drugi tata.. sve to nije u interesu djeteta.. prvo joj ljubazno kaži da ćeš pokrenuti postupak ukoliko ti ne omogući normalne susrete sa djetetom, a onda to i napravi.. ali koliko god bilo teško, ne smiješ "gubiti" živce, nestrpljivo reagirati, ulaziti u konfliktne situacije, zapravo moraš sebe apsolutno moći kontrolirati..

Jako mi je žao, jod jednom ću reći da je situacija kod tebe takva kakva je.. moji su dečki odrasliji od tvog, žive ipak sa mnom i to je ta nemjerljiva razlika ali i to da ih ne odgajam u odbojnosti prema tati,ma štagod on pričao o meni, i njima i drugim ljudima, ne priječim susrete i vidjanja, voljela bh zbog djece i sebe same da ima imalo reda.. kako i u viđanjima tako i u tom dijelu koji se tiče bar nekog doprinosa s njegove strane što se tiče njihova uzdržavanja.. žao mi je što evo, ovog trenutka, pročitavši ovo što si napisao, ne znam što konkretno možeš napraviti..osim možda onako kako sam ti prije rekla.. ne razumijem taj uporno odbijajući stav mame vašeg sina.. znam da se može tražiti i prisilno poštivanje onog dijela presude koji se tiče vidjanja djeteta, no pod koju tek to bi bilo cijenu.. po dijete mislim..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok Fani! U mom slučaju rješenje o ovrsi izdano u roku 14 dana od dana predaje sudu (moj bivši živi i radi u Sloveniji, odvjetnik je predao prijedlog za izdavanje rješenja o ovrsi). Bivši se nije žalio na rješenje, te su rješenje proslijedili u njegovo poduzeće i istoga mjeseca počeli "skidati" 2/3 plaće. Nadam se da će i kod tebe biti slično. Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija