Jump to content

Sto sve trebam znati u vezi vlastitog zemljista


neznalica9

Preporučene objave

Zanima me sto kao vlasnik zemljista, oko kojeg grad izvodi radove, te ga ima namjeru otkupiti:

- u koje dokumente imam pravo na uvid- , zapravo koji su to dokumenti (citam zakon o prost.uredenju) i tu se spominju "Naselja se mogu izgradivati samo na gradevinskom području. Građevinsko područje naselja utvrđuje se prostornim planom uređenja općine, odnosno grada radi razgraničenja izgradenih dijelova tih naselja i površina predviđenih za njihov razvoj od ostalih površina namijenjenih razvoju poljoprivrede i šumarstva kao i drugih djelatnosti koje se s obzirom na svoju namjenu mogu odvijati izvan gradevinskih područja.

 

Dakle, na temelju čega mogu saznati sto se namjerava graditi na mom zemljistu , te koliko takva usluga kosta.

 

 

 

:-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Imate pravo na uvid u prostorno plansku dokumentaciju u nadležnom Uredu državne uprave gdje se namjerava izvesti zahvat u prostoru.

Za to trebate imati kopiju katastarskog plana za svoje zemljište broj katastarske ćestice i naziv katastarske općine i odite pogledati u nadležni ured a to možete ići i sami bez većih troškova. :ideja:

Vjerojatno bude Grad sprovel urbanu komasaciju na vašem zemljištu po novom Zakonu o prostornom uređenju i gradnji NN 76/07 na snazi od 01-10-07.

Uostalom možete i u samom Gradu -lokalnoj samoupravi koja Vam misli otkupiti zemljište, saznati kaj namjeravaju napraviti na vašem zemljištu, sigurno postoje nekakvi projekti? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija