Jump to content

čin ili ?


deltacro

Preporučene objave

Ako ste bili na zadnjem mjestu ćate onda bi to trebalo biti ustrojbeno mjesto narednik časnički namjesnik a to je jako dobro.Međutim u uredu za obranu trebali bi izdati potvrdu na ustrojbeno mjesto narednik časnički namjesnik i onda bi to bilo to .Možete to provjeriti u vašem lokalnom uredu za obranu dali su takvu potvrdu i poslali mirovinskom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala.sve sam prenio kolegi sad je na njemu da se izbori za svoje pravo..no zanimljivo je što on kaže da nitko nezna koji je u biti to čin,na upit u uredu za obranu kad je pokazao ratni put gdje to piše oni su rekli da neznaju ništa i zato sam se ja obratio vamo da vidim što u biti on može ishodovati, Bok i još jednom hvala svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

deltacro je napisao:

..no zanimljivo je što on kaže da nitko nezna koji je u biti to čin,na upit u uredu za obranu kad je pokazao ratni put gdje to piše oni su rekli da neznaju ništa....[/

quote]

 

Ako se u Uredu za obranu prave takve neznalice, neka prijatelj pokuša na sljedeći način: iz potvrde o pripadnosti postrojbi (obrazac se tada zvao: Tiskanica br. 1) mora biti vidljjiva oznaka postrojbe (ne VP nego drugi podaci koji su inače tajna pa čak i vrlo tajni, ali su na toj potvrdi i moraju biti poznati Uredu, odnosno tada se ne bi mogli praviti neznalice, iz koje se vidi po kojoj knjizi se vrši popuna i razvoj pa moraju znati naći i ustrojbeni čin /jedan ili skala /). Ako i tada ne znaju neka zatraže očitovanje nadležne uprave MORH-a i /ili Glavnog stožera (ne bih sada išao u detalje) Ukratko neka se neda vozati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas mi je prijatelj došao nešto napraviti ,pa mi je opisao svoj slučaj.Dobio je rješenje mirovinskog o prevođenju i uočio da mu je navedeno ustrojbeno mjesto zapovjednika desetine,što u cijelom ratu u ni jednom trenutku nije bio a po prijašnjem rješenju bilo je ispravno narednik čas.namjesnik.Žalio se a ujedno obišao općinski i županijski ured za obranu.Uopćinskom su uočil grešku i kad je došao dopis iz mirovinskog podatke poslali u županijski ured koji kažu samo imaju pravo slati te potvrde.Oni su potvrdu i poslali ali ne onakvu kakvu su dobili već istu kao i prije.Prijatelj nazove centralnu u mihanovićevoj i referent mu kaže da je došla ista potvrda i da mora odbiti žalbu.Dali se išta može još napraviti osim upravnog suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zozef je napisao:

....Žalio se a ujedno obišao općinski i županijski ured za obranu.Uopćinskom su uočil grešku i kad je došao dopis iz mirovinskog podatke poslali u županijski ured koji kažu samo imaju pravo slati te potvrde.Oni su potvrdu i poslali ali ne onakvu kakvu su dobili već istu kao i prije.Prijatelj nazove centralnu u mihanovićevoj i referent mu kaže da je došla ista potvrda i da mora odbiti žalbu.Dali se išta može još napraviti osim upravnog suda.

Zbunjuje me ovaj općinski i županijski ured za obranu. Postoji smao Ured za obranu i Uprava za obranu.Ako je on vojnik ili dočasnik za njega je prvenstveno nadležan Ured za obranu i neka uzme potvrdu od Ureda za obranu ( to je ona koja mu odgovara) i što prije pošalje u Središnju službu a prije toga neka obvezno uvjeri referenta u Središnjoj službi neka malo pričeka dok dođe ta potvrda. Jednom kada bude doneseno rješenje o odbijanju žalbe može samo pokrenuti upravni spor a to je dugo i naporno. I kada bude pokrenut spor on može tražiti od Središnje službe da uvidi svoju pogrešku i da samo poništi svoje rješenje i donese drugo (to omogućava ZUP), ali koliko će to biti u praksi izvodivo teško je prognozirati ( jer u RH upravna tijela obično ostaju tvrdokorno i tvrdoglavo kod svojih rješenja iako je s kilometra vidljivo kako nešto ne štima i gadno smrdi, najboji primjer je MOBMS).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda sam malo pomješao pojmove ali ukratko radi se o uredu za obranu u Novskoj a oni kažu da nemaju pravo izdavati potvrde već samo prikupiti podatke koje posjeduju i poslati u Sisak a oni izdaju potvrde,i to isključivo službeno na traženje mirovinskog. Nikako ne daju potvrde strankama.Nadam se da sam uspio malo razjasniti slučaj.Svakako,prijatelju nije problem malo slučaj zaustaviti ali što može više učinit od toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaustaviti obvezno (objasniti teti u Središnjoj službi o čemu se radi i zamoliti da prikoči), a najbolje bi bilo napisati podnesak u stilu: molim ne donositi rješenje jer po meni dostupnim informacijama temeljem evidencije Ureda za obranu Novska je to tako ali je Uprava za obranu Sisak napisala drugačije a što je meni na štetu, molim ne donositi rješenje dok se ne izvrši uvid u dokaz kod Ureda za obranu Novska. Tim će ne samo prikočiti nego i službeno iznijeti sumnju u potvrdu Uprave za obranu Sisak. Normalno ovo sve činiti pod pretpostravkom da je u pravu i da za to ima dokaza, u suprotnom doći će do kontraefekta. Obvezno neka kod Uprave za obranu prezentira dokaz tipa (već spominjana ) Tiskanica br. 1. U Upravi za obranu Sisak inzistirati da kontaktiraju Ured za obranu i u uzmu u obzir Tiskanicu 1. Ako ne ide usmeno neka Upravi za obranu napiše u stilu u evidenciji Ureda za obranu Novska stanje je tako a vi ste izdali potvrdu takvu, izdajte novu potvrdu s napomenom da ista stavlja izvan snage - poništava onu prethodnu. Mislim da ne bi trebalo biti problema, no različita je situacija u pojedinim Uredima i Upravama za obranu, u nekima se to riješi usmeno i za pola sata imaš novu potvrdu, a u nekima niti topom ne možeš prisliti refrenta da te sasluša a kamoli nešto riješiti. Rezime : obvezno dopis Središnjoj službi sa zahtjevom da ne donose rješenje jer smatraš da je potvrda Uprave za obranu na tvoju štetu i netočna jer je u evidneciji Ureda za Novska stanje takvo i takvo, što je istina a i tebi ide u prilog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dali mi netko može odgovoriti na moje pitanje.bio sam u posebnoj jedinici policije pola godine kao mlađi policajac,zatim sam prešao u gardijsku brigadu tamo sa bio nišanđžija mitraljeza 1996 sam otišao u mirovinu sa činom rarvodnika.dali ja imam pravo na viši čin unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ludilo braco..Dio rata bio sam u vojnoj policiji (11-12 mj),obnašao sam dužnost zapovjednika desetine,čin nikad nisam dobio,istina nisam ni tražio.Cilo vrime tuka sam 1.crtu.Sad vidim da sam prema sebi zgrišio...Ima li svrhe i načina za regulirati čin?Od onih koji su ostali u 72.VP čujem navodno da su "papiri"odaslani put Zagreba,da se ne može tražit na osnovu toga čin,...Zna li itko naputiti ... :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija