axy objavljeno: 20. studeni 2007. Dijeli objavljeno: 20. studeni 2007. Molila bih za savjet glede zajednički stečene imovine u braku. Suprug, s kojim sam u braku 8 godina i imamo dvoje maloljetne djece, se odselio prije sedam mjeseci iz zajedničkog stana i još nije spreman na rastavu. Iz mnogih razgovora i pročitanih foruma čini mi se da je sam razvod jednostavniji od podjele bračne imovine. Stan i auto jedina je imovina koju smo zajedno stekli i koju trebamo podijeliti. Stan je uknjižen na suprugovo ime i ima vlasništvo 1/1. Kredit na stan traje još devet godina i on ga otplaćuje. Predložila sam mu, dok ne odlučimo definitivno kako dalje, da se kao vlasnik stana darovnim ugovorom upišem i ja, tako da vlasništvo nad stanom bude 1/2 na njega i 1/2 na mene. Moj drugi prijedlog je bio da prodamo stan, vratimo kredit i podijelimo pola-pola što ostane. Međutim i to je odbio. Pitanje: kako mogu utvrditi vlasništvo nad stanom pola-pola? Kakav je postupak, koji su papiri potrebni, ima li to smisla? To bih voljela učiniti kao prvi korak. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.