Jump to content

OVRHA d.o.o. nekretnine i pokretnine


JusticeHR

Preporučene objave

Pozdrav

zanima me iskustvo i u kojem smjeru ide Ovrha nad d.O.o.

Dakle, ovrha je pravomoćna, na žiro računu nema ništa i sada je u postupku da sud ide prema pokretninama i nekretnima.

Koja je procedura?

kako se određuju stvari za ovrhu, tko sastavlja popis? Naime, d.O.o. više ne radi ali nije likvidirano, postoji samo adresa sjedišta društva.

Šta ako društvo nema ništa, kako ću ja do svoje love?

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U takvim slučajevima se vrlo teško, bolje rečeno nikako ne dolazi do love. Uglavnom se radi o društvima koja postoje samo na papiru, ali postoje institucije koje imaju zakonsku dužnost inicirati pokretanje stečajnog postupka zbog nelikvidnosti d.O.o. Kad se provede stečaj nad dužnikom, te isti izbriše iz sudskog registra, makar ćete imati temelj za otpis dugovanja iz financijske evidencije. Teško mi je nabrojiti koliko sam slučajeva imala i često se pitam može li itko takvim primjerima izigravanja vjerovnika stati u kraj. :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eh! Mogao bi ti pisati litanije o raznoraznim iskustvima s naplatama od d.O.o. bez love.

 

Možeš pronaći imovinu na način da odeš u katastar prema mjestu gdje smatraš da bi mogli imati kakvu nekretninu (npr. gdje im je uredski prostor, skladište itd.)

 

Od MUP-a možeš saznati imaju li kakvo vozilo.

 

Ima još načina da pronađeš imovinu, ali problem kod ovrhe je taj da traje pre dugo, a ako koji od vjerovnika ili sam direktor pokrene stečaj ovrha se prekida.

 

Nadalje, problem kod ovrhe na pokretninama (osobito kod robe na zalihi) je taj što će se dužnik riješti te robe tako da prvo plati frendovima ili kamatarima, pa čak i ako ima zabranu raspolaganja (što je kazneno djelo, ali sam skužio da ljude općenito boli q...tz što čine kazneno djelo, jre je naše pravosuđe sporo i rijetko koga osude za takvo kazneno djelo )

 

Ako "sjedneš" na nekretniu ili na auto, to se upisuje u javni registar, te si prilično siguran, no ponavljam postoji opasnost od stečaja.

 

S druge strane možda ti je najisplativije pokrenuti stečaj nad tim d.O.o.-om, jer tad možeš pobijati pravne radnje (npr. ako je nekom dao robu) učinjene 3 mj. prije predaje prijedloga za stečaj. No, tada moraš pljunuti 10000 kn predujma za troškove, kao i pristojbe, a imovinu dijeliš s ostalim vjerovnicima.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija