Jump to content

žuto - crveno


doobie

Preporučene objave

S obzirom da nemam previše iskustva sa prekršajima, molim pomoć iskusnijih od sebe. Situacija je slijedeća:

31.05.07. zaustavio me crni Mercedes bez policijskih obilježja, iz kojeg su izašla tri bahata klinca u civilu. Bez da su se uopće identificirali kao policija, tražili su vozačku i prometnu, te konstatirali su da sam na prethodnom raskrižju skrenuo ulijevo na crveno svjetlo. Bio sam možda 10m od ulaska u raskrižje, kad se na semaforu zeleno prebacilo u žuto. Policija nije vozila iza mene, već su pretpostavljam stajali na semaforu sa moje desne strane. Stanje ceste na ulasku u raskrižje je stvarno "bajno", kako bi braća Japanci rekli samajama, tako da se nisam mogao sigurno zaustaviti prije semafora. Riječ je o velikom raskrižju

Savske i Vukovarske, tako da je moguće da se u trenutku mog prolaženja upalilo crveno, ali ja to više nisam mogao vidjeti.

Stvar je u tome, da sam kroz isto raskrižje prošao i 15 min kasnije, semafori su bili u kvaru i policija je regulirala promet.

Najslađa stvar se desila kad mi je policija vratila papire. S obzirom da su me zaustavili u traci za usporavanje prije drugog semafora, kad su otišli, to su napravili tako da su upalili rotirku, prošli kroz crveno, skoro izazvali sudar, i onda je ugasili.

 

Zanima me da li se mogu pozvati na to da semafor možda nije bio ispravan i u trenutku kad sam ja prošao kroz njega?

Da li na sudu mogu iskoristiti činjenicu da se nisam mogao sigurno zaustaviti zbog stanja kolnika?

Iza mene je vozio kolega, koji je stao na semaforu. Da li mogu njega iskoristiti kao svjedoka na sudu?

Da li mogu, i da li se isplati prijaviti ponašanje policije ili bi to bilo po sistemu njihova riječ protiv moje?

 

Unaprijed hvala...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možeš se pozvati na neispravni semafor jer ne možeš to dokazati bez obzira što je poslije bio u kvaru, a nemoj se obazirati na ponašanje policije, prijavljivanjem njih ne bi sebe opravdao (tim više što ih je bilo troje!) već bi izgledalo da se izvlačiš. Stanje kolnika možeš iskoristiti i reci da bi kočenjem s obzirom na stanje kolnika (iako brzina nije bila velika!) završio u srid raskrižja pa si zato prošao na žuto..al obavezno iskoristi kolegu koji će potvrditi da nisi prošao na crveno. To je, čini mi se, jednini spas..svjedok puno znači

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, kad racionalno razmislim mislim da si u pravu. Što se svjedoka tiče, da li njega vodim sa sobom na sud kad ja dobijem poziv, ili na sudu kažem da imam svjedoka, pa ga onda oni zovu? Da li mi se isplati i da li uopće mogu prolongirati postupak na način da se jednom ja opravdam da ne mogu doći, a drugi put on?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija