Astra objavljeno: 8. prosinac 2007. Dijeli objavljeno: 8. prosinac 2007. Kod javnog bilježnika smo muž i ja ovjerili ugovor o doživotnom uzdržavanju (nisam radila zabilježbu u zk odjelu). Zanima me smije li muž bez mog pristanka prodati taj stan koji mi je darovan ugovorom? Tražila sam odgovor pod drugim upitima ali nitko još nije postavio to pitanje. Ljubazno molim odgovor-hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Svilena odgovoreno: 8. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2007. Jeste li ga ovjerili ili solemnizirali? Kako mislite da vam je stan darovan? Ugovor o doživotnom uzdržavanju nije ugovor o darovanju. P! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Astra odgovoreno: 9. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 9. prosinac 2007. Naravno da je ovjeren kod javnog bilježnika. Zanima me da li ga on smije prodavati dok je taj stan pod našim ugovorom. Svilena je napisao: Jeste li ga ovjerili ili solemnizirali? Kako mislite da vam je stan darovan? Ugovor o doživotnom uzdržavanju nije ugovor o darovanju. P! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Svilena odgovoreno: 10. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2007. Gospođo, pitam vas jeste li kod javnog bilježnika samo ovjerili potpise ili ste ga solemnizirali? To vas pitam, jer ako nije solemniziran ili ovjeren kod suda, onda je ugovor ništetan, shvaćate? Ako i probate zabilježiti vaše pravo u zemljišnim knjigama, odbit će vas iz razloga nedostatka potrebnog oblika ugovora. Ako nije zabilježen, može ga prodati, a ako je ugovor ništetan, ne možete ništa. P! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.