Jump to content

Fizički napad


mario90

Preporučene objave

Pozdrav,

Prije tjedan dana ničim izazvan u jednom kaficu/pubu dobio sam sakom u glavu pri cemu mi je izbijen zub...

Zanima me vaše mišljenje o tome koliko su vlasnici kafića odgovorni jer nisu imali zaštitare, a u pravilu ih imaju.

Policija je bila, napravljen je zapisnik...tipa su doslovno molili da ide s njima u polliciju jedno pola sata, blagi uzas.

Imam li sanse sa njima rjesiti bar troskove novog zuba jer sa napadacem mislim da necu nista moci...osim ostati bez još kojeg.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam zasto mi se nisi javio na PM, ali cu ti napisati ovako napamet. Ako je tuci prisustvovala policija, onda je njihova duznost podnijeti kaznenu prijavu protiv napadaca. Ako su dosli naknadno i napravili zapisnik, na tebi ostaje privatna tuzba protiv napadaca. Nadam se da imas svjedoke, tj trebao bi ih imati jer u kaficu vjerojatno nisi bio sam.

Ukoliko su ti izbili zub, doduse, ne znam kakvo je tocno njegovo stanje sada, ali to je ili tjelesna ozljeda ili teska tjelesna ozljeda. Za tjelesnu ozljedu je kazna novcana ili zatvor do 1g, a za tesku tjelesnu ozljedu zatvor od 3mj-3g.

'Tko drugoga tjelesno ozlijedi ili mu naruši zdravlje tako teško da je zbog toga doveden u opasnost život ozljeđenog ili je uništen, ili trajno i u znatnoj mjeri oslabljen koji važan dio njegova tijela ili koji važan organ, ili je poruzročena trajna nesposobnost za rad ozljeđenog, ili trajno i teško narušenje njegova zdravlja ili trajna iznakaženost,

 

kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do osam godina. '

 

Izbijen zub je, po meni, trajno i u znatnoj mjeri oslabljen organ tijela, kao i trajna iznakazenost, unatoc novom, umjetnom zubu, tako da bih ovo svrstala pod tesku tjelesnu ozljedu.

Ne znam zasto kazes da napadacu ne mozes nista jer doista mozes. Mozes dobiti financijsku odstetu jer ovo sto su ti ucinili nije mala stvar, ako podneses privatnu tuzbu.

Sto se tice vlasnika kafica/puba, nije istina da vecina kafica ima svoje zastitare. dapace, u vecini kafica zastitara nema. Smatram da odgovornosti vlasnika kafica nema jer, cak i da su zastitara imali, taj zastitar ne moze biti odgovoran ako izbije tuca i ne moze dezurati u svim dijelovima kafica i sprijeciti apsolutno svaku ozljedu, cak da obavlja svoj posao najsavrsenije sto moze.

Sto se tice napadaca, njega mozes goniti i smatram da bi trebao, sto zbog sebe, a sto zbog toga da isto ne ponovi i na drugima.

E sad, to ti kazem objektivno, a subjektivno ne znam kakav je on kao osoba i kakvu ti daljnju privatnu osvetu moze prouzrociti, to bolje od mene znas ti.

 

Jako mi je zao sto ti se to dogodilo i voljela bih da mogu pomoci vise jer se slicna stvar dogodila i jednoj meni bliskoj osobi pa suosjecam s tobom u potpunosti :(

 

Ako imas jos pitanja, pitaj slobodno i javi sto si poduzeo.

 

Puno srece ti zelim, od srca :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedan izbijeni zub nije teška tjelesna ozljeda !!!! To je 100 % laka tjelesna ozljeda (osim ako ti to nije jedini, ili jedan od dva tri preostala zuba :-D , a mislim da nije).

Na policiji u tom slučaju nije podnošenje kaznene prijave, već podnošenje prekršajne prijave i to iz čl. 6 ili 13 ZPPJRIM (javni red i mir).

Privatna tužba je uvijek moguća..............

I na kraju, ma koji zaštitari, oni tu načelno nemaju šta raditi. Mogu biti redari, ali sukladno Zakonu, a to je.............

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija