Jump to content

odvjetnički vježbenik-plaćanje


ibilic

Preporučene objave

Kad sam se prijavljivala na Zavod (btw, u srpnju o.g.), savjetnica mi je rekla da na poticaje imaš pravo ukoliko si mlađi od 29 godina ( starosni uvjet) i ako se prijaviš u evidenciju Zavoda u roku od 90 dana od završetka faksa. Njen savjet je bio da puno o tome ne raspravljam s potencijalnim poslodavcem već mu samo priopćim da imam pravo na poticaje a da je on ili ona nazovu!

Uvijek možes nazvati svoju savjetnicu u Zavodu i zamoliti je da ti detaljnije objasni o tim poticajima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam prijavljena na zavod, ali jedna gospođa koja radi na zavodu mi je rekla da zavod nema više nikakve veze s tim, pa se zbog toga nisam ni prijavljivala! Čula sam da odvjetnik treba prijaviti odvjetničkoj komori potrebu za pripravnicima te da onda komora odlučuje o tim poticajima tj. subvencijama. Zanima me da li je netko od vas čuo za to ili je to samo izmišljotina?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hmm... naravno da nas ima svakakvih, a posebno što se tiče odvjetnika i njihovih novaca.. ( čast iznimkama ).. ali, po mojem krajnje osobnom mišljenju, onaj odvjetnik koji traži poticaje za vježbenika - što dalje od njega! Ako ima posla, ima i novaca a ako ima novaca nije mu problem platiti vježbenika.. naravno da bi svi oni htjeli da mi njima radimo besplatno barem 12 h dnevno i subote i nedelje.. itd..

Dobro, možda sam malo pretjerao.. ali ipak barem djelomično uzmi u obzir ovo rečeno...

 

Evo prijedloga... Odustajemo od izgradnje pelješačkog mosta i idemo sve te novce usmjeriti u odrađivanje vježbeničkog staža mladih pravnika, također mladih novih liječnika i slično... Država gotovo ništa ne ulaže u edukaciju, zapošljavanje, poticaje pravnika i slično.. Neka mi se samo proba Sanader pozvati na pravnu državu, na antikorupciju i ostala bulšit sr.. počet ću vrištati od laži! Za početak neka otpuste nekoliko tisuća needuciranih, neškolovanih raznih oblika službenika u državnoj upravi koji su se zaposlili isključivo po političkoj podobnosti kako bi se ova mlada pravnica mogla zaposlit, kao i stotine dipl.pravnika koji su na zavodu za zapošlj. ili su konobari po našim susjednim bircevima...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče poticaja za ovu godinu gotvo jer su se zahtjevi primali do 30.11. Poticaje imaju pravo poslodavci koji u zadnjih godinu dana nisu imali otpuštanja radnika ili ako imaju stagnaciju onda moraju priložiti račun na polovinu iznosa koliko iznosi poticaj. Inače za VSS poticaj iznosi 3.094, 00 kn i ima ga poslodavac pravo na 12, 15 ili 18 mjeseci zavisi o kojoj kategoriji radnika se odnosi tj, jeste li mlađi od 25 ili 29 godina sa ili bez iskustva. Uvjet je da biste mogli ući u radni odnos s poticajem da ste se prijavili Zavodu u roku 90 dana od dana diplomiranja ili ako ste to propustili onda da ste najmanje 6 mjeseci prijavljeni na Zavodu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam ostvarila poticaje u 11. mjesecu pa ti mogu nešto reći o tome.

 

Rok za poticaje za ovu godinu je bio 31. 11., dakle nema više za 2007. god.

Treba čekati da vlada (ako je bude) donese uredbu kojom određuje visinu poticaja i uvjete za poticaje za 2008. god, a to je inače u 1. mj. ali ne znam kako će sada ići. Onda u negdje u 3. mj. počinje isplata poticaja za 2008. god.

 

Za dipl pravnika je poticaj 2.469,00 kn na mjesec i traje u periodu od 18 mjeseci.

Bitno je da i poslodavac ostvaruje uvjete za poticaje jer je bilo slučajeva da vježbenik ima sve uvjete ali poslodavac ne, pa nisu dobili lovu.

Jedan od uvjeta je i da je poslodavac u posljednjih god dana uložio u svoj ured, opremu itd. u visini od 25.000 kn!!!

To se ne odnosi na one odvj. koji su otvorili ured u zadnje dvije godine.

 

odvjetnik potpiše ugovor sa zavodom i to je to. Uz ugovor mora imati i jamca za novac koji je dobio jer se novac isplati na račun ureda u jednom komadu. Valjda je bilo slučajeva da dignu lovu a nikog ne prime i slično.

Odvj mora svakih pola godine podnositi izvještaj zavodu u kojem podnosi račune i dokazuje da je platio poreze i doprinose za vježbenika. To je super jer nema varanja.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno svima na odgovorima! Nažalost nema posla za mene bez tih poticaja na koje nažalost nemam pravo, a prema ovom što ste napisali nema ni taj odvjetnik jer ni on ne ispunjava uvjete, pa mi je malo i drago zbog toga! Neka vidi kako je nama, kad se ne sjeća da je i on nekad bio vježbenik i da mu nije bilo lako. Ipak neću se obeshrabriti jer nakon godina studiranja i usputnog konobarenja valjda će i za mene svanuti neki lijep i sunčan dan!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija