Jump to content

Odvesti dijete u drugu državu bez pristanka oca?


Ananda

Preporučene objave

Ako netko zna, molim pomozite...

Prijatelj mi je oženjen sa njemicom u Njemačkoj, ali žive u Hrvatskoj, djete rođeno tu... Ona je jako histerična žena i prema njemu i prema djetetu (5god) i za sve svoje i najbizarnije, neispunjene prohtjeve prijeti da će odvesti malog u Njemačku. Taj brak ne funkcionira već par godina, ali on ostaje u braku zbog djeteta jer njihov sin je previše vezan za njega, a majku kad vidi često počne vrištati da ne želi ići igdje s njom. Je li ona smije odvesti djete u drugu državu bez pristanka oca?

Hvala vam puno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za izdavanje nove putovnice nije potreban potpis oba roditelja tj. nije više pravilo da jedan roditelj predaje zahtjev, a drugi podiže putovnicu. Može se to obaviti i na taj način, ali nije obvezno. Osobno sam uputila takav upit MUP-u i odgovorili su mi slijedeće:

 

"Poštovana,

 

Upućujemo vas da na našim web stranicama pročitate kategoriju Savjeti - Najčešća pitanja - Osobne isprave - odgovor pod rednim brojem 15. i kategoriju Dokumenti - Putovnica."

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija