Ananda objavljeno: 15. prosinac 2007. Dijeli objavljeno: 15. prosinac 2007. Ako netko zna, molim pomozite... Prijatelj mi je oženjen sa njemicom u Njemačkoj, ali žive u Hrvatskoj, djete rođeno tu... Ona je jako histerična žena i prema njemu i prema djetetu (5god) i za sve svoje i najbizarnije, neispunjene prohtjeve prijeti da će odvesti malog u Njemačku. Taj brak ne funkcionira već par godina, ali on ostaje u braku zbog djeteta jer njihov sin je previše vezan za njega, a majku kad vidi često počne vrištati da ne želi ići igdje s njom. Je li ona smije odvesti djete u drugu državu bez pristanka oca? Hvala vam puno... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mpikac odgovoreno: 15. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 15. prosinac 2007. ne smije ga odvesti bez pristanka osca ako je brak u razvrgnuću no n granici je to teško riješiti i zabraniti jer ga prevozi jedan od roditelja. najbolje je da se djetetu oduzme putna isprava i spremi koed suda. ako hoće fingirati izdavanjenove potreban je potpis oba roditelja Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Plava odgovoreno: 16. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 16. prosinac 2007. Za izdavanje nove putovnice nije potreban potpis oba roditelja tj. nije više pravilo da jedan roditelj predaje zahtjev, a drugi podiže putovnicu. Može se to obaviti i na taj način, ali nije obvezno. Osobno sam uputila takav upit MUP-u i odgovorili su mi slijedeće: "Poštovana, Upućujemo vas da na našim web stranicama pročitate kategoriju Savjeti - Najčešća pitanja - Osobne isprave - odgovor pod rednim brojem 15. i kategoriju Dokumenti - Putovnica." Pozdrav! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.