Jump to content

krvavi danak nakon rata


planina

Preporučene objave

nešto bih na ovu temu več duže vremena nbapisao pa bih čuo i vaše mišljenje,da to nije samo u mojoj sredini..no međutim u godinu dana izgubio sam dva prijatelja suborca i dečki su umrli od leukemije i obadva su bili ranjeni gelerom,nepišem to bez veze jer eto čujem da mi još jedan kolega ima leukemije,e o ovome se malo ili skoro ništa nepriča,mislim da to nije ni državi u interesu ali sada je rat počeo strašno uzimati danak,sve više razno raznih karcinoma,poznato je da strašno puno oboljelih ima na području novogradiškog ili novljanskog područja,a sigurno nisu bolje ni ostale sredine,ma znaju oni u državi da te mirovine se neče previše dugo uživat,tko god je bio na bojištu i rovu nije zdrav,da bi dobio kakvu takvu mirovinu proglase te ludim,onda ti uzmu oružje,kažu i vozačku i na kraju kada ti uzmu i dostojanstvo čovijek se razboli i umre,te mirovine če jedino uspjeti uživati oni koji bojišta nisu ni vidjeli,živjeli su cjeli rat dobro,ispratit če nas,i ostat dalje pisat povijest koja če biti daleko od istine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hm, o ovome bi se dalo puno toga kazati, a u tome svemu ima puno istine, osobno sam zapovijedao na novogradiškom ratištu i znam što se tamo dešavalo, bacana je paučina o kojoj nikada nitko nije ni riječ rekao i ni dan danas ne znamo što je to bilo. Po sebi znam da imam neke simptome koji su malo neobjašnjivi a gledano sa zdravstvene strane sve u redu svi nalazi ok a meni nije dobro, više puta sam znao izgubiti svijest , sve se vrti oko mene, dođem na CT mozga, i ostala snimanja sve u redu, neurološki gledano sve ok a meni nije dobro i kako to objasniti??? A mogao bih još pisati ali nemam živaca, danas imam HRVI samo 20% i mirovinu od 2600 kuna a punih 16 godina aktivna služba u MUP i HV, pa sada gledaj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nešto što nam je bilo oduzeto, moglo nam je biti vraćeno, ali nije. Neki su otišli, neki došli, pa se ovi prvi vratili. Ali braniteljima se ništa dobro nije dogodilo.

Ja imam rješenje za dionice koje su na nekoj virutialnoj burzi, a osim toga, ne smiješ to čudo od dionica dirati 3 godine. Da se ne bi slučajno obogatio.

Imala sam i povlasticu za uvoz vozila 100%, ali kad sam skupila nešto sirotinjice za neku bijedu, onda je došo . . . pa mi to oduzeo. A onda došo ... pa to nije vratio .. naravno.

Imali mi i neke benificije kod doktora. Ali ovi došli i uzeli, ali ovi prvi nisu vratili.

Inače, PTSP je skup simtoma koji se može dobiti po Zakonu i biti izliječen po Zakonu o hrvatskim braniteljima. Inače, to ne moš dobit. Nikako.

Isto tako, moš bit branitelj dragovoljac samo ako si dragovoljac bio do 15.1.1991. godine. Mislim, kao, ono, nisi dragovoljac ako si se javio npr. 16.1.

To je osjećaj koji je reguliran Zakonom, također.

Između ostalog, dragi moji.

Nije za šalu, nikada bilo, niti može biti. Suosjećam s Vama jer i dan danas imam puno prijatelja koji su mi bolesni od rata. Nažalost, mnoge sam zauvijek izgubila, što u ratu, a što neposredno nakon rata. Puno njih su bili pravi HEROJI.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tih paučina ti je bilo i na području Grub. Polja i nadjena je neka konstrukcije slične kazetnim bombama a to ti po staroj literaturi o ONZ I CZ liči na biološke bombe (insekti ili životinje zaražene nekom bolesti) a ta paučina služi da te životinje prežive pad. znam da to tada nikoga nije zanimalo ali ćudno je da se jako malo Srba vratilo do 2000. godine. znači da je nešto gadno bacano.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Susreo sam se s tom paučinastom tvari na osječkom bojištu u listopadu 1991. MOže biti da je tzv. "bablje ljeto", ali prije bih rekao da je to ono što ti tvrdiš i što su mnogi na bojišnicama doživjeli. Nadam se da moje neobjašnjive nesvjestice nisu posljedice toga. 2001. sam prošao kompletne pretrage na neurologiji i pripisali su to zamoru. Hm... :-?

:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma nije samo paučina,i ta ranjavanja,dosta dečki umire od karcinoma,ma to je sve bilo kontaminirano,pa gledaj one Talijane što su bili u bosni,koliko ihje več umrlo od raka,pa ostali unproforci,jedino se kod nas o toj temi šuti,...kako kaže moj susjed imam vočar sa hrpom vočki i koju god vočku da je i malo zakačio geler ta je uvenula i osušila se,a uzmi sjekiru i odsjeci granu na bilo kojoj i nijedna se ta neče osušit..malo onako iz naroda ali to je tako,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

paučine je bilo ikod nas u Vu kad got su nas napadali avionima, a za paučinu su rekli da služi kao zaštita avionu od elektronskog navođenja protuzračne obrane, poznam i ja više njih čije rane i dan danas cure te malo malo idu na saniranje čak i vani što je za nepovjerovat prjedlog za konačnu sanaciju - amputacija ekstremiteta !? ulje iz tenkova je navodno jako kancerogeno, zapitajte se koliko ste vremena proveli na -20 i više u rovu ako ga je i bilo, koliko puta pokisli a roba se sušila na vama, koliko puta poslje napada ste pomislili ja sam sam preživio dok se ne javi neko, koliko puta niste pojeli obrok u tjeku dana i da ne nabrajam, a to sve jednog dana mora doći na naplatu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moram se nadovezat na ovo jer sam i sam imao slična iskustva. tijekom srpnja 92 u dubrovačkom zaleđu nas jedno15-ak dobilo je plikove po tijelu , veličine od zrna pšenice pa do ping-pong loptice...rekli su nam da su nas izgrzile nekakve mušice. zanimljivo je to da mi nismo bili skupa,nego razbacani po čukama ,al smo u isto vrijeme to dobili.inače svbrjelo je toliko da su mi obe ruke zamotali da ramena da se nemogu češat po njima. ja sam dobio po rukama, a neki i po cijelom tijelu. dobili smo neke tablete i mazali su nas nekom žutom tekućinom tjedan dana i prošlo je....međutim u međuvremenu nekim dečkima je počela opadat kosa i dlake sa ruku..rečeno im je da je to vjerovatno nus pojava na tablete i šuć-muć..rat je ...vozi dalje...vamo tamo i dan danas neznamo što nam se desilo...kolega koji tad bio samnom a nedavno otišao u mirovinu je tad skoro oćelavio i kosa mu se nikad više nije opravila..narasla mu je nova ,ali puno rijeđa tako je danas skoro ćelav a još nema 40..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

«Predavanja iz biološkog terorizma su uključivala zapažena izlaganja o tzv. emerginig i re-emerging infektivnim bolestima i njihovoj primjeni u bioterorizmu, prosudbu novog Nipah virusa (koji je uništio svinjogojstvo u Maleziji i uzrokovao smrt 107 ljudi) kao mogućeg biološkog ratnog i terorističkog agensa, mogućnost uporabe paučine koja je pronađena tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj kao prijenosnika bioloških agensa, replikaciju Ebola virusa u makrofagima i njezin utjecaj na patogenezu tog po svim dosadašnjim saznanjima najopasnijeg biološkog ratnog i terorističkog agensa.»

Izvor: http://www.hrvatski-vojnik.hr/hrvatski-vojnik/722001/cbmts.asp

 

«Iskustva iz Domovinskog rata su vrlo povoljna. Preventivno zdravstvena zaštita organizirana je šest mjeseci prije totalne agresije na Hrvatsku, a 1.500 djelatnika je samozatajno obavilo veliki posao, tako da ni jedne veće epidemije ili epizootije nismo imali. Primjena artificijelne paučine 1991. nad Slavonijom jedino je izazvala lokalnu uznemirenost.» Izvor:http://www.hzjz.hr/aktivnosti/Bio_rat.htm

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija