Jump to content

neistine vještaka


zozef

Preporučene objave

Molio bih da mi neko odgovori na ovaj slučaj.Naime prije 25 godina međa između susjeda i mene sudski je uređena.Parcela o kojoj govorim slagala se sa katastarskom međom u potpunosti i tako je i uređena.Međutim susjed je jako nezgodan čovjek ,sistematski je krao kad god mu je bila prilika.Kao recimo moje odsustvo zbog boravka u vojsci ,zatim inozemstvo itd.Napominjem da na toj međi nema nikakvih orjentira i jako je teško pratiti njenu ispravnost.Tako je bilo sve do ove godine kad sam ga slučajno uhvatio na djelu.Naravno pravio se lud ,i nije mi ništa preostalo nego tužiti.Vještak pronalazi mnogo više nego što sam utuživao kao smetanje posjeda.To je odvjetnik predložio. Zatim susjed vrluda i kad vidi da je izgorio uzima odvjetnika. Dva svjedoka potvrđuju moje navode .Međutim susjedov odvjetnik pritišće vještaka mjernika i on ničim pozvan izjavljuje da je pomjeranja međe bilo ali ne unazad 3 godine da to pokazuju aero snimke koje je tek sudac poslao nakon rasprave nekoliko dana. Te snimke izrazito loše kvalitete ipak pokazuju sasvim suprotno,a pogotovo snimke visoke kvalitete koje sam ja pribavio .Od tad nije bilo rasprave niti ikakvih pravnih radnji .Moje pitanje je što ja mogu očekivati od svega i dali i kako da pobijam neistine mjernika vještaka i dali su njegove tvrdnje bitne u ovom slučaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako mene pitate upravo se daju iskustveni odgovori i naravno sve ovisi o sucu, dali bude prihvatio vaše nove prijedloge i pobijanje nalaza. :namiguje:

Ak može pitanje dali i odvjetnici mogu iznositi neistine ili je tako nešto nedopustivo? :neznam:

I dali ima nekakva odredba zakona ili kodexa o iznošenju neistina za vještake ili pak odvjetnici?

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po prijemu nalaza vjestaka kojeg je odredio sud, nadjite "svoga" vjestaka koji ce Vama i Vasem odvjetniku pomoci da sastavite primjedbu na vjestacev nalaz i argumentovano ga prilozite sudu i najponiznije zamolite Njegovu Cestitost da iznesene argumente uzme u vid. Sve Vam zavisi od vjestaka (geodetske struke, u Vasem slucaju) i njegove zelje da Vam pomogne. Pripremite se da Vas to nesto kosta, ali morate biti strpljivi i dobar dio posla uraditi sami.

 

Kao sto rekoh, radi se o jednoj teskoj anomaliji sustava, koji je namjerno stvoren da bi se preko vjestaka moglo bolje i lakse utjecati na sudske odluke.

 

Vjestaka mozete prijaviti Udruzi (http://www.sudski-vjestaci.hr/), vjestaka mozete goniti za nastalu stetu u gradjanskoj parnici, a mozete poslati prijavu Drzavnom Tuzilastvu ukoliko ima elemenata krivicnog djela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija