Jump to content

Prilazni put?


Klomeri

Preporučene objave

Imam komad poljoprivredne zemlje za koji je postojao nužni prolaz (prilaz do te zemlje). Vlasnik je zemlju preko koje je postojao nužni prolaz prodao i novi vlasnik je preorao taj prolaz.

 

Prolaz nije nigdje uknjižen. To je bio dogovor tadašnjih vlasnika zemlje u vrijeme komasacije te je postojala potpisana suglasnost tadašnjeg vlasnika za korištenje nužnog prolaza.

 

Koja su sada moja prava, kako da ja priđem svojoj parceli?

 

Unaprijed zahvaljujem na pomoći.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da bi trebali s tužbom protiv ometanja posjeda, ali u roku od 30dana od kad ste primjetili prekopavanje tog nužnog prolaza...

Ako imate suglasnost koju spominjete potpisanu od bivšeg vlasnika, onda bi Vam trebalo biti lakše na Sudu dokazivati nužni prolaz...no to je samo nečije mišljenje....A ak je prošlo 30 dana?

A sad jedino preko dva svjedoka i Suda.... :-?

Trebali ste prije misliti... :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sad kad je ovaj prodao i ako je nastupio institut zaštite povjerenja Vi jedino, realno, možete tražiti dodjelu nužnog prilaza u izvanparničnom postupku na Sudu.

 

Ako imat puno novaca i vremena angažirajte advokata i on će srdačno napisati tužbu koja je će trajati .... trajati....iii iii

te će vas guliti guulitiii iii

 

Ako je pak prodavatelj namjerno prešutio da vi imate pravo vi trebate njega tužiti da vam naknadi troškove osnivanja nužnog prolaza!

 

Sretno!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Pozdrav!

 

Imam problema sa svojom zemljom i kućom, koji su drugi red od ceste. Na moju se zemlju više ne može doći preko susjednog zemljišta, jer su me odsjekli investitori novogradnje, a drugog prilaza nema!!

 

Informirao sam se o pravilima nužnog prolaza, no ne znam kako formalno pokrenuti zahtjev(tužbu). Da li se predaje tužba općinskom sudu, ili se predaje zahtjev izvanparničnom sudu, te na koji se način izvode dokaze.

Ako netko ima šprancu, puno bi pomoglo:

alandovic@yahoo.com

 

 

Unaprije Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija