Jump to content

Razvod s jednim partnerom u inozemstvu


Medved

Preporučene objave

Supruga i ja smo pred razvodom. Najvjerovatnije cemo ici na sporazumni raskid braka. Ona se nedavno vratila u Hrvatsku a ja sam ostao vani, s tim sto se za koji tjedan selim u novu zemlju i necu dolaziti u Hrvatsku na neko duze vrijeme. Nemamo djece. Zanima me kakav je postupak razvoda braka u slucaju da jedan partner nije nazocan? Moze li se razvod desiti bez mog prisustva?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uzmite odvjetnika koji će zastupati Vaše interese. Odvjetnik će Vas predstavljati na sudu. Ako ide sporazumno, trebalo bi ići bez problema. Najbolje vam je da odmah podnesete (čim prije) sporazumni zahtjev za razvod braka i navedete da molite sud žurno postupanje u toj pravnoj stvari jer odlazite uskoro u drugu zemlju i ne mislite se vraćati u HR. dakle, ukoliko idete sa sporazumnim zahtjevom, podnesite ga što prije, saznajte kod kojeg je suca/sutkinje Vaš predmet dospio, i odite kod tog suca (postoji termin za primanje stranaka), objasnite kakva je stvar i zamolite da što prije zakaže ročište, i već vas na tom ročištu sud može razvesti. Selidba i putovanje su okolnosti zbog kojih bi Vam sud mogao izaći u susret.

Nasuprot, u onom drugom slučaju, ako bi Vas sud odlučio saslušavati kao parničnu stranku, morali biste se vratiti u HR.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija