Jump to content

Da li je to legalno?


silagel

Preporučene objave

Stigla mi je ovrha na plaću od T-coma za dugovanja od prije 4 godine. Dobra većina tog duga je bila i plaćena, za što i imam uplatnice.

Problem je:

1. što ja nisam dobila nikakvu obavijest o dugovanju, kao ni obavijest da se vodi bilo kakav sudski postupak protiv mene iako sam uredno prijavljena na adresi na kojoj živim. Pretpostavljam da su (ukoliko uopće i jesu) slali te obavijesti na adresu s koje sam odjavljena unazad 5 godina.

2. što mi je stigla ovrha u firmu na iznos od 5000 kn iako je stvarno dugovanje bilo 1000 kn (uključujući i sudske troškove i kamate), što sam odmah i platila.

Zanima me da li je to stvarno legalno da je donijeta sudska presuda za ovrhu na plaću, a da ja nisam dobila nikakvu obavijest o tužbi, i što u cijeloj priči mogu napraviti po tom pitanju.

I još me zanima koliko traje dok sa suda u firmu pošalju papire da više ništa ne dugujem.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e sad jel donijeto ovrsno rješenje temeljem sudske presude ili računa tcoma? Jer ako je temeljem računa imate pravo na prigovor, pa priložite uplatnice i sve što ide pa prigovorite zastari itd itd... ako je temeljem presude onda vam je uputa o pravnom lijeku žalba koja ne odgađa izvršenje, e onda lijepo se za svaki slučaj i žalite i zovite u tcom da su pogriješili jer ste platili i sve dokaze itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija