Ajvar objavljeno: 31. siječanj 2008. objavljeno: 31. siječanj 2008. Pozdrav svima, cijenio bih kada biste mi pomogli... Pregledao sam teme povezane s povratom poreza temeljem kamata po stambenom kreditu, ali nisam naišao na sličan primjer... Dakle, djevojka i ja smo 2005. godine kupili stan. Ja sam samostalno uzeo stambeni kredit (ona nije niti sudužnik niti jamac). Na kupoprodajnom ugovoru i na vlasničkom izvatku je vidljivo da smo oboje vlasnici (svatko je vlasnik 1/2). I njoj i meni je to prva nekretnina kojom smo rješavali naše stambeno pitanje. Oboje smo i prijavljeni na toj adresi (vidljivo i na osobnoj). Prošle godine dobio sam potvrdu od banke o uplaćenim kamatama koju sam i priložio poreznoj prijavi te sam temeljem toga dobio povrat poreza. Obzirom da imam i druge osnove za povrat poreza zanima me da li bih (i na koji način) mogao "raspodijeliti" plaćenu kamatu u dvije (moju i njenu) porezne prijave. Naime, istina da kredit glasi na mene, ali živimo u zajedničkom kućanstvu, oboma nam ovaj stan rješava stambeno pitanje te vrijedi pretpostavka da oboje sudjelujemo u vraćanju kredita. Napomenuo bih da još nismo u braku. Postoji li dakle način da djevojka i ja raspodijelimo (na jednake dijelove, kao što je vlasništvo nad stanom) plaćenu kamatu u dvije porezne prijave? Citiraj
financ odgovoreno: 5. veljača 2008. odgovoreno: 5. veljača 2008. Kako kredit i potvrda kreditora glasi na Vas bez obzira da li ste u braku ili ne samo Vi možete koristiti olakšicu Citiraj
financ odgovoreno: 5. veljača 2008. odgovoreno: 5. veljača 2008. Opširnije možete naći u članku 58. Pravlnika o porezu na dohodak (Narodne novine, broj 95/05, 96/06, 68/07) financ je napisao: Kako kredit i potvrda kreditora glasi na Vas bez obzira da li ste u braku ili ne samo Vi možete koristiti olakšicu Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.