Adnanela objavljeno: 31. siječanj 2008. objavljeno: 31. siječanj 2008. Policija mi je bila u pretrazi stana, u nalogu piše CITIRAM: "Nalog ima biti izvršen 13.10.2007.",gospoda su bila kod mene 14.10.2007. može li se to smatrati proceduralnom pogreškom? I ušli su u stan dok ja nisam bio prisutan, s predpostavljam neispravnim nalogom,ja sam došao 20 min kasnije ,oni su bili već u stanu mada ih supruga nije htjela pustiti unutra.Jel to u redu? Citiraj
Utjerivaczakona odgovoreno: 1. veljača 2008. odgovoreno: 1. veljača 2008. Postoje uvjeti kada se nalog moze odgoditi, a postoje uvjeti kada se nalog moze izvrsiti i bez vase prisutnosti. Trebate navesti zbog kojeg djela je vrsena pretraga. Citiraj
Adnanela odgovoreno: 17. veljača 2008. Autor odgovoreno: 17. veljača 2008. čl. 230. st.1 i 2. Citiraj
Utjerivaczakona odgovoreno: 17. veljača 2008. odgovoreno: 17. veljača 2008. Policija nije vezana zaključanim ili otključanim vratima. Ona se samo mora pobinuti da ima dva svjedoka, nalog i da se pretraga vrši na način kojim se ne vrijeđaju osniovna prava. Supruga nije trebala raditi probleme policiji jer ona ima pravo ući s nalogom Citiraj
Adnanela odgovoreno: 17. veljača 2008. Autor odgovoreno: 17. veljača 2008. A TO ŠTO SE TIČE DATUMA? Citiraj
darkoh odgovoreno: 17. veljača 2008. odgovoreno: 17. veljača 2008. dobili ste zapisnik o pretrazi stana i u njemu stoji datum kada je izvršena pretraga. postoje situacije kada se pretraga može izvesti i drugog datuma, ali se to naknadno riješi sa istražnim sucem koji je izdao i nalog, tako da je i policija to već sigurno pravno riješila. Citiraj
Utjerivaczakona odgovoreno: 18. veljača 2008. odgovoreno: 18. veljača 2008. Ukoliko pretraga nije mogla biti izvršena jer se npr. bližilo 20.00 sati (pretraga se vrši po noći samo zbog iznimnih razloga), onda taj nalog vrijedi i za sutra Citiraj
Adnanela odgovoreno: 23. rujan 2010. Autor odgovoreno: 23. rujan 2010. Evo me opet!"! Na nalogu piše "ima biti izvršen 13. a izvršen je 14.09. Policija nije imala razlog da za dan odgodi pretragu.Nisu obavijestili istražnog sudca u roku o pretrazi nit su ishodili drugi nalog. Prvostupanjski sud je zbog neurednog naloga ,zbog krivog datuma na nalogu na kojem je točno definiran razlog,mjesto,i vrijeme....pretrage ,dokaze proglasila nezakonitim. Da bi se državno odvjetništvo žalilo na presudu te uspjelo na županijskom sudu poništit presusdu prvostupanjskog suda kao na foru da je nalog istražnog suda Lex spectalis..te .da se takav nalog ne smatra sudskim nalogom(nalog o pretrazi). moš mislit!!Mi smo se pozvali na članak 160. st 1. a oni napisali da se članak ne odnosi na nalog o pretrazi nego za nalog koji sud izdaje kod pripremanja glavne rasprave ili tjekom rasprave kao oblik sudske odluke(dovedbeni nalozi svjedoka,okrivljenika,odgoda rasprave)..bla,bla te se ne odnosi na istražnu radnju. A u zakonu piše da sve naloge donosi sudsko tijelo...a nalog o pretrazi izdaje istražni sudac. Prema tome svi nalozi su nalozi bez iznimke.KOja razlika?? I zar na bilo kakvom sudskom nalogu koji nešto naalže može biti iznimke ili netočnih podataka.?? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.