Jump to content

ministrovo obećanje


SEMPERFI

Preporučene objave

ovih dana se čuje iz usta novog ministra da će doći do povećanja plaća :-o ..od frenda sam čuo da je izašao i nekakv prijedlog o novom obračunu koeficijenata..

plaća nije ozbiljno porasla od 1995.g prije "Bljeska" i sad je krajnje vrijeme...

tko zna kakve novosti nek objavi.....

znam da je ovo forum za hrvatske branitelje ,ali neki su ga pretvorili u forum za vojne mirovine

ima nas ovdje koji smo branitelji koji ponaosob imamo ratnog staža za 10 -vojnih umirovljenika, al još uvijek radimo i imamo manju plaću od nekih koji su prolupali nakon jednog terena "opasne" 1994 godine... :sklanjaj:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očigledno da jeo vih dana biometerološka situacija nepovoljna za populaciju hrvatskih branitelja. Ćemu tolika bockanja i svađe. Ovaj prvi dio posta svakako je zanimljiv i složio bih se s time, kada će plače pratiti standard života. Ali ovaj drugi dio posta postala je već otrcana fraza, a mogao si bez njega. Ako znaš takove, prijavi ih, ali nemojte stalno pričati ima ih, a niste ništa poduzeli da im se ne legalno stećeno pravo oduzeme, jer ovdje samo ćete izazvati ne potrebnu svađu, a rezultat toga ostati će isti, je ti iz "94" opet će primati mirovinu. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma ok je, ne misli se u globalu, ali njih smeta isto što i nas. Ne volimo da nas se stavlja u isti koš s nekim mufljozima, ali to treba riješavati na drugim mjestima, a ne ovdje, jer time samo dolazi do prepucavanja. Znam da porast plača ne prati porast životnog standarda, ali to nismo mi krivo što je tako, već netko sasvim treći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

što tebe lega boli u tvojoj pametnoj glavici ? što si zajašio na mirovine oboljelih branitelja ? budi sretan ako ti nisi bolestan ,ali očito ti si ljubomorno bolestan na ljude koji su uistinu bolesni.... pazi aku budeš imao sreće nadam se da češ ti biti među onima prvima koji budu višak u novoj sistematizaciji morh-a itd... žališ se na plaću -pa koliko radiš toliko i zaradiš ,ako ti nije dosta idi u Afganistan i rješio si svoju frustraciju o umirovljenim braniteljima..- :-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rekao je ministar da će biti povećanje plaće od prosječno 10% za djelatne vojne osobe, negdje bi krenulo od svibnja ove godine.

 

Opet se na forumu vrti stara priča, ja sam za to da pravi branitelji i invalidi imaju visoke mirovine, a "lažnjake" bi trebalo na sud. Nažalost, puno se "lažnjaka" provuklo, vidim ih svakodnevno u svojoj okolini i normalno je da takvi iritiraju one koji još uvijek rade za manju plaću od njihove mirovine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čovjek je samo ljepo pitao za plaču.Očito je jedan od rijetkih koji žive od plače.Jer danas je vrlo moderno da vojnici i umirovljenici rade još barem po 2 posla sa strane(na žalost)Bilo bi dovojlno da ste mu jednostavno odgovorili na jednostavno pitanje,umjesto silnih bespotrebnih rasprava. :skakuce:

Usput isprika moderatoru što samu morao zadati dodatni posao(editiranje mog posta)ali na neke stvari jednostavno čovjek nemože ostati hladan,pogotovo kada se j... cijeli mjesec na sve moguče načine da prehrani 5 djece, i otplati 4 kredita jer mu naravno plača nije dovoljna,na sve moguče načineisprika

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

citajuci ove vase postove glede RVI i stjecanja prava na mirovinu, dolazim do zakljucka da to sve toliko dugo traje za one, koji su uistinu prosli pakao,a onda i kad im se i izdaju rjesenja, nigdje nema love, dok oni drugi 'laznjaci' su dobili odmah po zavrsetku rata debele mirovine, plus sto imaju onda jos i neke firmice otvorene ili neki poslic sa strane ..ko tu koga? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

odgovor za SEMPERFI

ako znaš nekog lažnog prolupanog slobodno ga prijavi,ali nemoj sve oboljele trpati u jedan koš. nadalje sve što imaš za reći anije ti jasno reci javno bez privatnih poruka,jer nemam živce nekim ############# objašnjavati komentare.nadalje to što ti radiš još uvijek budi sretan znači da si zdrav,a što imaš plaću malu zato se izbori za bolje radno mjesto jer kako vidim od 1990 godine si u službi pa bilo bi sramota da si još na najnižem činu ostao..bok i nastavi se boriti protiv nepravde ali kani se pljuvanja protiv oboljelih branitelja jer tebi sugurno nitko ne uzima od plaće za naše mirovine !!!!!!!!! :-o

 

 

 

Editirao Mrljavac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tako je, zajedno smo bili u ratu pa nema razloga da ne budemo i sada. ovaj portal je namijenjen za pomoć braniteljima pa bili oni u mirovini ili radili.

svi imamo nekakvih problema i dobro je imati ovakav portal jer se može dosta saznati o svojim pravima i načinima njihovih ostvarenja. mnogi su ostvarili prava ali i načinu njihovog dobijanja čute ko zaliveni, zato nemojme ovo upropastiti nego ako neko nešto zna neka pomogne onom koji ne zna. :-D:-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

odgovor za SEMPERFI !

---

mogao bi ti uskoro biti bivši aktivni vojnik nakon onog što si mi poslao na private.... samo da ti kažem štovani gospodine aktivni vojniče HV sramota si za pripadnika oružanih snaga RH i kao takav nisi dostojan niti da nosiš odoru HV,a kamo li da primaš još i plaću koju nisi niti zaslužio.

.p.s samo na znanje ja sam među onima koji su bolesni hrvatski branitelji ,ali ti si bolesnik ljubomoran i zavidan te očito opasan za društvo i okolinu ........ nisi dostojan da torošim slova na tebe ----:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kad povučeš vraga za rep nemožeš očekivat da će ti se on blago osmjehnuti.....ende....

 

* Postoji mala razlika među ljudima - ali ta mala razlika doprinosi tome da se oni međusobno mnogo razlikuju. Mala razlika je stav. A velika razlika je da li je stav pozitivan ili negativan.

 

V. Klement Stoun

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Nema nitko pravo dirati u branitelje! Domovinski rat je svetinja ali zbog "lažnjaka" oni koji nas nevole koriste priliku pa sve stavljaju u isti koš one prave i one zbog kojih nas je sramota! Od političara pa preko medija pa do civila!

"Lažnjake" možeš prijaviti ali to ti ništa ne vrijedi jer ih prijavljuješ osobama koje su im to i omogućili tako da prijava pada u vodu!

Samo mi nije jasno zašto se toliko braniš da nisi "lažnjak"? Trebaš se malo opustiti i uživati u životu a ne sve oko sebe napadati i vrijeđati!

Ti si poprilično arogantna osoba da ne kažem nekulturan!

Tako ispljuvati čovjeka koji nije bio u mogućnosti da mu neki "vezista" riješi čin i da ga progura u "društvo junačina" i "velikih ratnika" te "jedino zaslužnih" za našu slobodu!

Kako samo imaš obraza nekome prijetiti otkazom? Šta ti misliš tko si ti? Jel ti to imaš nekoga tko je toliko moćan da zbog tvoje preporuke netko može ostati bez posla?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija