Jump to content

Otvoren natječaj-osoba radi


Gogy

Preporučene objave

Često se događa da državne ustanove otvaraju natječaj za "upražnjeno" radno mjesto, a osoba tamo već radi.

Nesretnici donose molbe, vade potvrde o nekažnjavanju, pišu životopise, kopiraju svjedodžbe, diplome i uvjerenje, plaćaju poštarinu i čemu sve to i kako se tome može doskočiti? Zar to nije prijevara ? :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Konkretno se radi o natječaju u Gradu ......, gdje je inače rodbinsko-poznanička štela normalna stvar. Čak su i pročelnici polupismeni, ali Bože moj, kakve to ima veze. Naprimjer, jednom piše na životopisu u dijelu gdje treba pisati o nekim posebnim znanjima, kod ovog se navodi čudo od profesora općenarodne o(d)brane i znanje Worda na kompiću.

Radi se o šljaki na neodređeno, ali jadnici utrošili brda na preslike i privitke, išli na cirkusku predstavu zvanu provjera znanja ... a poslije mi jedna kaže, tamo već radi od jednog .... ma znaš ....

eto to ti je to. :psuje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U mom gradu ista priča.Vlada nekoliko obitelji ali rodbinski vezane.Djeca završavaju fakultete i završe u procesnoj proizvodnji.Drže sve ni čistačica ne može dobiti posao a da to nije po ključu.Molbe piš,ne zovu ni na razgovor već samo izvijeste da je mjesto popunjeno a nikad nije ni bilo prazno.Tata radi na prvom katu kćerka na drugom ili obrnuto. Jedino kad su lokalni izbori malo im se gaće tresu da ne dođe na njihovo mjesto neko iz druge stranke .Ali pošto vlada uvijek ista stranka preživljavaju.I to je isto ,bilo to pravosuđe,gradske službe,županijske ili neke druge bezimene.A grad mali sve se zna a oni bahato hodaju gradom.Nemože im niko ništa i to svoim ponašanjem svima daju do znanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A šta tu možeš? To su takve čelične mreže koje su teško raskrinkati i probiti. Jedino možda, dati u medije i o tome na sva zvona. Treba se barem uvijek ulagati prigovore, ukoliko ti se da gubiti energiju na šljamove. Obavještavati Državni inspektorat i slično. Tek toliko, da im remetiš mir u njihovom pustom neradu. Ej, moš mislit. On se sprema na sastanak (janjetinu) a onda ti sa svojim prigovorom .... I onda mora nešto pisati .... Jao meni.... Čovjeku pokvariš dan... A službeni BMW (od poreznih obveznika) čeka . Međutim, ne može on sastaviti odgovor, jer ne zna. Onda mora pozvati svoje netjake koji možda znaju nešto pisat. Brate, poso je to veliki... Kažem ti, remetiš njihov nerad kad se pozivaš na neki zakon o nečemu, a nikad nećeš biti primljen. :glavomozid:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija