Jump to content

kako do nasljeđenog?


princeza3

Preporučene objave

Ukoliko ste u normalnim odnosima sa ostalim nasljednicima dogovorit ćete se sa njima, ili da Vas isplate i slično. Ne navodite veličinu svega toga te da li Vi želite koristiti tu vikendicu, ili se željite baviti poljoprivredom na tom dijelu zemlje. Ukoliko niste s njima u dobrim odnosima, podnijet ćete sudu PRIJEDLOG ZA RAZVRGNUĆEM SUVLASNIŠTVA na navedenim nekretninama, to je postupak izvan parnice, te ćete tamo svi biti pozvani pa ćete se moći dogovoriti, ili ako se ne možete dogovoriti, sud će donijeti odluku sukladnu činjeničnom stanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim lijepo može li mi netko odgovoriti, vrtim se ko miš u loncu s tim zakonima! Na ostavinskoj je 2. žena mog oca tražila bračnu stečevinu i j. b. je pitao dali se protivim (nisam znala da će to pitati i što trebam reči), pa sam rekla da ne, jer je imovina bila samo na oca, pa sam ljudski mislila da je ok da je pola ženino. Druga polovica se djelila na tri djela (njihova kćer) i tako sam naslijedila 1/6. No kako žena i kćer koriste te nekretnine, a ja ne što trebam napraviti da nasljeđeno meni ne ostane samo na papiru,a one uživaju i moj dio? Odnosi su se narušili u ostavini, jer su htjele da se ja odreknem nasljedstva. Molim pomoć!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa lijepo vam je uranela odgovorila.

 

Ili se dogovorite s njima oko koristenja ili cete morati pravno regulirati koristenje (to mozete nagodbom ili putem suda razvrgavate suvlasnicku zajednicu - sve vam je vec odgovoreno o tome)

 

Potrazite na legalisu odgovore o razvrgnucu, vec smo 100 puta na to isto odgovarali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa koja bračna stečevina, da li su Vaš otac i njegova druga supruga bili razvedeni prije njegove smrti ili što. Morate paziti, niste morali trčati pred rudo i odmah govoriti da se sa svime slažete, trebali ste reći da ćete se prvo posavjetovati, pa ćete onda vidjeti, pa bi Vam se dodijelio nekakav rok, da se možete savjetovati i uputiti na isto.

 

U svakom slučaju ne mora ostati na papiru, no to zavisi samo od Vas. Tražite to sudskim putem, ali pošto ste u manjem dijelu tražite isplatu u novcu. No meni se čini, da ste Vi ovdje dobrano nasamareni. :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Raspitivala sam se tu i drugdje. Rekli su mi da će druga žena sigurno dobiti bračnu stečevinu, ako ju traži, a meni je bilo dosta njihovog maltretiranja. J.B me nekoliko puta pitao dali se protivim bračnoj stečevini, nije mi rekao da mogu razmisliti i da nemoram odmah odgovoriti, pa sam mislila da to mora biti rješeno na licu mjesta. Rekao je da se možemo žaliti u roku tjedan dana na rješenje (ostavina bila jučar), mogu li sada više promjeniti tu odluku ili je gotovo? Us put da kažem da nikada nisam dobila ni lipu alimentacije od oca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa pobogu ženo, tko Vam je to rekao, nadalje da li je Vaš otac bio oženjen ili ne sa tom drugom ženom. Ako nije odnosno ako je bio razveden, onda ona mora ustati tužbom za bračnu stečevinu, a protiv koga kada nije živ. To bi bilo dugotrajno i teže izvedivo. Nadalje tko je I.B u ovom svemu, da li je to isto neki nasljednik.

Ako je bio Vaš otac oženjen tom ženom i živjeli su on ta njegova žena i njegovo dijete u toj kući, onda ste nakon njegove smrti Vi, njegova druga žena i dijete u jednakim dijelovima nasljednici. Alimentacija nema nikakve više veze za ovom ostavinom. Namojte se dati zastrašivati, i slušati gluposti. Žalite se na to rješenje, a najbolje otiđite direktno na sud gdje se to rješavalo i objasnite uredujućem sucu o čemu se radi pa će Vam on objasniti sve. To Vam je najbolje. Nemojte da Vam prođu rokovi. I ne ljutite se na ovaj odgovor, već počnite činiti nešto za sebe. Ako ona traži bračnu stečevinu, onda Vi pokušajte vidjeti da li Vam ona mora namiriti dugovanje alimentacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dva odvjetnika. Rekli su da mi pripada 1/3, a kad sam rekla da žena traži brač. steč. onda su rekli da će ju sigurno i dobiti i da ja onda imam 1/6. Žena i tata su bili u braku 40g. do njegove smrti prije 4mj. Htjele su (žena i kćer) da se odreknem nasljedstva pa da će mi dati,kada prodaju vikendicu, trećinu novaca. To sam, naravno, odbila, ali izgleda da su me ipak prešle. Čudi me taj j.b. da me nije savjetovao, bar to da ne odgovorim odmah. Još jednom da pitam, mogu li se žaliti na vlastitu odlukukoju sam tamo izrekla,a to je da se ne protivim bračnoj stečevini?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ona traži bračnu stečevinu? Glupost, svejedno kada je bračna stečevina u pitanju onda sve između bračnih partnera ide u 1/ dijela. Da li je ona sudski zatražila tu bračnu stečevinu? Obično se bračna stečevina traži za vrijeme trajanja brakorazvodne parnice i slično. Kada osoba umre, držim da je to bez veze. Onda ide njegova ostavina, što je imao sve na ravne dijelove.

Ponovo Vam kažem odvjetnici su odvjetnici. Odite u sud i recite im o čemu se radi. Pitajte suca da li nakon smrti može ići bračna stečevina. Recite na sudu da Vas izgleda svi nešto obmanjuju.

Tu mi se čini da su odvjetnici na njezinoj strani više nego na Vašoj.

JEDNO JE DA ĆE ONA "TRAŽITI" a jedno je da će i dobiti tu bračnu stečevinu, i na kraju da li je ona uopće pokrenula taj spor i protiv koga kada Vam je otac umro. Bez veze. Ne znam iz kojeg ste mjesta, ali u sudovima obično imate jednog uredujućeg suca koji može davati pravne savjete. Nemojte više slušati rekla kazala. Otiđite, pitajte na porti suda kod koga možete potražiti savjet i znat ćete odmah da li vas "MUVAJU" odvjetnici, ta maćeha ili tko već ? I to hitno i brzo, ponesite si olovku papir i pišite. Nažalost danas su i pored odvjetnika sve prepušteni sami sebi. Njih se samo plaća a ne angažiraju se dovoljno za taj novac. IDITE NA SUD I TO ODMAH I TO RIJEŠITE. I pazite nije isto što ona izjavljuje da će tražiti bračnu stečevinu, ili da ju je već sudski zatražila i na koncu provjerite, protiv koga je podnijela zahtjev ili tužbu. Ja koliko znam to se može samo kod razvoda braka, ali opet IDITE NA SUD I SVE ĆE VAM BITI JASNO, barem ćete znati na čemu ste.

Želim Vam sreću u rješavanju ovoga i voljela bi da mi to javite, što se dalje događa.

Pozdrav :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz Zagreba sam. Ostavina je rješavana kod j.b. Imam poznanika odvjetnika i u familiji j. b. Oni su mi (nevezano, svaki za sebe rekli isto), a to je da ona (žena) ima pravo tražiti brač. steč. jer su nekretnine stečene u braku, a samo je otac bio naveden kao vlasnik. Da sam ja rekla da se protivim brač. steč. to bi išlo u parnicu i trajalo godinama, a ona bi to dobila (u najboljem slučaju ne pola možda 30-40%)jer se tu radi o zajedničkih 40 godina braka, a ja bi još morala platiti troškove.I meni se na ostavinskoj činilo kao sa je j.b. naklonjeniji očevoj ženi, a možda je i bio jer sam na odlasku čula kako mu je žena rekla da ga pozdravlja gosp. taj i taj.Dobila sam jučer rješenje od j.b., neznam mogu li uopće sada nešto mijenjati i povlačiti-recimo izjavu da se ne protivim br.steč. Sada me još čeka noćna mora potraživenja nasljeđenog, jer se nisu htjele dogovoriti, da ja uzmem vikendicu, a one stan u kojem žive (a cijela vikendica vrijedi manje od moje 1/6 stana), pa ću morati tražiti, kako rekoše svi, razvrgnuće suvlasništva, od čega mi je isto muka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija