proteus objavljeno: 20. veljača 2008. Dijeli objavljeno: 20. veljača 2008. Naime dobili smo uplatnicu za "garažni prostor" ali generalno to nije garaža iako se može parkirati ispod nadstršnice. Da li netko zna da li se za nadstršnicu (bez stranica, samo krov) treba plačati komunalna naknada? Ako saznam što javim ovdje no, ako netko zna .... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Milly odgovoreno: 20. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 20. veljača 2008. ZAkon o komunalnom gospodarstvu kaže da se komunalna naknada laća za "gražni prostor" ... što god to bilo....očito ne treba bit izgrađena garaža. Stotine puta sam pročitala ovaj zakončić. I svaki put me nanova iznenadi! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
proteus odgovoreno: 8. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 8. ožujak 2008. Pre strašno... uglavnom predali smo žalbu u gradskom uredu pa ćemo vidjet... Ono ne vidim razliku žašto onda ako se to naziva garaža ne zatvorit taj prostor, stavit prozore, vrata uselit se unutra i isto tako proglasit to garažnim prostorom a živjet unutra kad je već izjednačeno.. Nećemop gradit stanove već garaže Dvosmisleno je a kao takvo u banani.. Pravna država - my ass Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Milly odgovoreno: 9. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 9. ožujak 2008. Meni to baš nema logike...garažni prostor ipak bi trebao imati neka obilježja garaže. U nekom ranijem postu pokušala sam nać ddefiniciju garažnog prostora. Evo C/P ********************************************* Re: Zakon o komunalnom gospodarstvu -čl.22 Zakon o komunalnom gospodarstvu ne definira garažno mjesto. Neznam kako je definiran garažni prostor (i je li uopće definiran) Odlukom o komunalnoj naknadi Grada zagreba. Osnovu za naplatu vajnskih parkirnih mjesta, trebalo bi potražiti upravo u toj odluci. Pravu definiciju "garažnog prostora" trebale bi date neke druge struke - mislim građevinske. Prema Zakonu o zakupu i prodaji poslovnog prostora: Garaža je prostor za smještaj vozila, a garažno mjesto je prostor za smještaj vozila u garaži. U praksi nije bitno da li se radi o trajnom ili privremenom objektu. ************************************** U svakom slučaju, javite molim kakav će biti odgovor na žalbu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.