Jump to content

Švercanje u tramvaju


lana15875

Preporučene objave

Švercanje u tramvaju.

Pozdrav. Molila bih pravni savjet o nečemu što nijako ne razumijem. Naime , bila sam par dana u Zg i zaustavi me kontrolor u tramvaju. Imam kartu, ali nije poništena jer nisam stigla do automata, što i napišem. Traži mi osobnu kartu, ja je dam i on zapiše podatke. Nakon nekoloko mjeseci stiže zahtjev da se pojavim na raspravi u Zagrebu iako tamo ne živim, a prekršajni sud postoji i u mom gradu. Naravno , napišem prigovor ( sama ) i nakon godinu dana stiže rješenje. Nisam se pojavila na glavnoj raspravi sa svojim odvjetnilkom.Saslušan je kontrolor Zeta koji je dao iskaz nakon godinu dana, ali se jako dobro sjeća mene i mog slučaja ( na osnovu čega ?! ) Svaka čast na pamćenju i sud naravno utvrdi da ja lažem, a on govori istinu. Stvarno ne razumijem zašto nisam mogla dati iskaz u gradu u kojem živim, a Zg mi je udaljen 10 sato vožnje autobusom . Pa tko je tu lud. a iskaz Zetovca je naravno u redu , dok ja lažem. Da li platiti ili pisati prigovor i kako ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

NIsam baš upućen i mene to zanima jer sam par puta mora ić u Omiš koji je 60ak km udaljen od mista stanovanja iako mi je najbliži prekršajni udaljen 15 km. A o tvom slučaju da i ne govorim..Valjda se triba ić na prekršajni sud koji pokriva područje di je taj prekršaj i počinjen...zanima me šta će ovi iskusni forumaši reć na ovu temu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za vođenje postupka mjesno je nadležan sud ili upravno tijelo koje vodi prekršajni postupak na čijem je području prekršaj počinjen ili pokušan.

 

Dakle, kaj se nadležnosti tiče sve je jasno, to je nešto što je propisano zakonom i oko ovog ne bi trebalo biti više nejasnoća, no postojala je i mogućnost da se obratiš sudu i pismeno, pa i sa zahtjevom da te se sasluša u mjestu prebivališta, no izgleda da takav zahtjev nije bio podnesen.

 

 

Nadalje, ukoliko bi ovo što si navela ovdje bila i tvoja obrana, onda je možda i bolje da ni nisi išla tamo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija