Maja82 objavljeno: 28. veljača 2008. Dijeli objavljeno: 28. veljača 2008. Nešto mi s tim ZUS-om nije jasno; ZAHTJEV ZA ZAŠTITU ZAKONITOSTI u Upravnom sporu; to bi bio redovni pravni lijek kojeg državni odvjetnik ima pravo podnijeti nadležnom sudu ako smatra da je odlukom suda povrijeđen neki zakon i dr. Da li je to točno? Dalje; zahtjev se podnosi Upravnom sudu a rješava Vrhovni sud u vijeću od 5 sudaca? I na kraju, koji je izvanredni pravni lijek u upravnom sporu? Ponavljanje postupka? Molim vas, oslobodite me nedoumica! Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
piroman odgovoreno: 28. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 28. veljača 2008. Član 21. Zahtjev za zaštitu zakonitosti nadležni državni odvjetnik može podnijeti protiv odluke suda ako je tom odlukom povrijeđen zakon, drugi propis ili opći akt. O zahtjevu iz stavka 1. ovoga članka odlučuje Vrhovni sud Republike Hrvatske u vijeću sastavljenom od pet sudaca. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Maja82 odgovoreno: 28. veljača 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 28. veljača 2008. Da, sve ja to znam, nego je li to redovni pravni lijek u us-u? Koji su uopće reovni a koji izvanredni pravni lijekovi u US-u? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Pravnica555 odgovoreno: 28. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 28. veljača 2008. Majo, u upravnom sporu ti nema redovnih pravnih lijekova, jer žalba nije dopuštena! ZUS ti predviđda samo dva pravna lijeka: zahtjev za zaštitu zakonitosti i ponavljanje postupka, i oba su izvanredni pravni lijekovi! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Maja82 odgovoreno: 28. veljača 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 28. veljača 2008. pravnice hvala ti puno! Naime ja sam dipl.ing. pa mi je to sve nejasno kad se ide u detalje.... Thanks! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Pravnica555 odgovoreno: 28. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 28. veljača 2008. Nema na čemu!! Ako još šta trebaš tu sam !! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Maja82 odgovoreno: 2. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 2. ožujak 2008. Da nešto opet pitam: tužba je redovni pravni lijek u upravnom sporu, jel tako? Da li je presuda/rješenje upravni akt i zašto? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Pravnica555 odgovoreno: 2. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 2. ožujak 2008. Ne tužba nije redovni pravni lijek u upravnom sporu, tužbom se pokreće upravni spor. u upravnom sporu nema redovnih pravnih lijekova, nego smo 2 izvanredna: zahtjev za zaštitu zakonitosti i ponavljanje postupka... presuda nije upravni akt nego je sudska odluka kojom upravni sud ili uvažava tužbu i tad se upravni akt protiv kojeg je podnesena tužba poništava ili tužbu odbija kad je neosnovana. Ako postoje razlozi koje zakon predviđa za odbacivanje tužbe, to će sud učiniti rješenjem!!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Maja82 odgovoreno: 2. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 2. ožujak 2008. Joj, hvala ti.... baš gnjavm, jel' da?! Rok se bliži... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Pravnica555 odgovoreno: 2. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 2. ožujak 2008. Ma ne gnjaviš, drago mi je da ti mogu bar malo razjasniti materiju. Kad bi barem meni netko odgovorio na moje postove! Kad ti je ispit?? ja još nisam dobila poziv... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Maja82 odgovoreno: 3. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 3. ožujak 2008. U četvrtak... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Maja82 odgovoreno: 4. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 4. ožujak 2008. Ljudi, pržim se pa dajte imam još dan i pol... KOGA obvezuje donesena presuda u upravnom sporu? Da li je odgovor: tijelo koje je donijelo osporavani akt jer ono u svemu mora postupit kako je doneseno po presudi? I ovo da ubacim: UREDI GRADA ZAGREBA? Da li su to upravna tijela koja se ustrojavaju za obavljanje poslova iz djelokruga ureda državne uprave? Hvala vam svima :hvala: Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Pravnica555 odgovoreno: 4. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 4. ožujak 2008. Sudska presuda koju donese sud u upravnom sporu obvezatna je za stranke u postupku i to prije svega tuženika, što znači dužnost državnih i drugih tijla da se ponašaju u skladu sa izrekom donesene presude. No ta obaveza pridržavanja sudske presude obuhvaća i tužitelja i treće osobe koje se kao stranke jave u sporu. Isto tako stajalište suda izraženo u donesenoj presudi veže na određeni način i sam sud koji je tu presudu donio. I drugo pitanje, ja mislim da su uredi grada zg upravna tijela bez obzira na koje poslove obavljaju, odnosno da uredi obavljaju poslove iz djelokruga jedinice lokalne, područne samouprave i poslove državne uprava. u drugim gradovima to su upravni odjeli a u gradu zagrebu to su uredi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
piroman odgovoreno: 7. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 7. ožujak 2008. Da li bi mi netko moga ako nije problem u kratkim crtama prekinuti moju agoniju i navesti "naslove" osnova iz ZUP i ZUS. Kazu na ispitu pitaju osnove. Pa koje su to osnove Kad citam ZUP i ZUS meni je to sve vazno. Ajd ove prve Šta je ZUP, ko po njemu postupa, načela ali dalje ne mogu se odlučiti razumete na sta mislim imam zavrsenu SSS normalno (ali i ne mora) da ce mene manje pitati nego one sa Višom ili pravnike barem je tako iskustvo ljudi koji su objašnjavali postupak na ispitu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anika7 odgovoreno: 7. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 7. ožujak 2008. eto ovako,koliko se sjecam pitanja za sss u mojoj ekipi pitao je pitanja tipa: - koji je redovni pravni lijek u upravnom postupku?( žalba) - nabrojati par načela upravnog postupka -kuda se stavlja prijemni stambilj(gornji desni akt 1. strane) i tako- dakle neke osnovno stvari pitaju... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
piroman odgovoreno: 12. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 12. ožujak 2008. Evo dva pitanja (imam nedoumica vezano za njih) pa ako mi neko o tome moze nesto objanisti ili uputiti gde da više pročitam: Dijete u postupku Kako sud rješava po tužbi Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
popa23 odgovoreno: 12. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 12. ožujak 2008. Evo ovako, dijete je procesno nesposobna stranka (nije poslovno sposobna), pa da bi sudjelovao u upravnom postupku mora imati svoga zakonskoga zastupnika. Sud na temelju podnesene tužbe donosi presudu kojom tužbu uvažava ili odbija kao neosnovanu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
piroman odgovoreno: 13. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 13. ožujak 2008. Tako sam i ja mislio ali mi je trebala podrvada od druge osobe. Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.