nelaa objavljeno: 28. veljača 2008. Dijeli objavljeno: 28. veljača 2008. Znane su mi odredbe o oslobađanju poreza na promet kupaca koji kupuju prvi stan i njime rješavaju stambeno pitanje. No, ja kupujem drugi stan, prvi prodajem... upravo zbog razloga premale površine za obitelj (samo 47m2) Posjedujem i neka poljoprivredna zemljišta. Stan koji kupujem je površine 92m2, što bi u odnosu na četveročlanu obtelj bilo samo višak od 2 m2. Postoji li kakva mogućnost da Porezna ima u vidu ovu činjenicu i dobijem neku olakšicu..., a ne famoznih 5% na vrijednost koju naravno oni odrede. I još jedan savjet, molim. Budući da je stan koji sada kupujem u staroj zgradi , 150 godina, ima li tu kakvih olakotnih okolnosti za smanjenje poreza? Hvala, strpljivima koji će upregnuti svoje moždane vijuge Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ani2 odgovoreno: 28. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 28. veljača 2008. Prema čl. 11. st. 9.5 i 9.6 vi ćete ostvari pravo na oslobođenje od plaćanja porezana promet jer ne raspolažete nekretninim koja zadovoljava vaše stambene potrebe. Za "višak" kvadrata platit ćete porez prema cijeni koja je navedena u kupoporodajnom ugovoru. Porezna intervenira sa svojom cijenom samo ako je cijena u kupoprodajnom ugovoru nerealno iskazana u odnosu na tržišnu cijenu. Predlažem da odete u ispostavu PU kojoj pripadate prema mjestu nekretnine koju kupujete. Tamo ćete dobiti sve potrebne podatke što vam je sve potrebno za oslobođenje. Pročitajte i navedne članke Zakona u NN 153/02. link Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nelaa odgovoreno: 29. veljača 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 29. veljača 2008. Neizmjerno sam Vam zahvalna na odgovoru. Naravno da ću odmah običi Poreznu upravu, ta sreća ako skupim za stan, a kamoli za porez na promet...Oraspoložili ste me. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.