Jump to content

požurnica


sanja4444

Preporučene objave

Požurnica bi ovako trebala izgledati! S time se ode na Općinski Sud i u prizemlju se urudžbira i predaje Sudu, za koju dobijete potvrdu o predaji dokumenta,

 

Spis

LI-Px-xx/04

Općinski sud – Zagreb

 

Predmet: Požurnica za izdavanje sudskog Rješenja

 

S obzirom na okolnosti kontakata oca sa malodobnim djetetom xx,yy rođ. xx. yy. 2004. godine, a s obzirom da je objava presude bila xx. mjeseca 200x. godine, molio bih Vas da što prije donesete ispravak Rješenja, kako bi moje dijete moglo realizirati svoje pravo susreta koja su mu određena Vašim Rješenjem!

 

Obrazloženje!

 

U Rješenju koje sam zaprimio od svoje odvjetnice xx-mjeseca-200x. godine, ne mojom krivicom, naknadno je utvrđeno, (nakon što se pošiljka dva puta vračala u kancel Suda bez potpisa njenog odvjetnika) da je u Rješenju uneseno krivo ime pravnog zastupnika predlagateljice xx,yy-moje bivše supruge. Odmah po uočenoj grešci, preko moje odvjetnice upučen je zahtjev za ispravkom Rješenja u kojem treba da sadrži pravilno ime pravnog zastupnika Marka (a ne Petra) yy, kako bi dotični mogao primiti i potpisati uručeno mu Rješenje! Sada je prošlo skoro dvadeset dana od kako je cijeli spis kod Vas i zapravo osječaj bespomoćnosti i frustracije zbog gaženja elementarnih djetetovih prava da se prema Vašem Rješenju dijete viđa sa svojim ocem, što je u ovom trenutku vrlo otežano i ponižavajuće sa mnogo životnih aspekata ljudskog dostojanstva u borbi za svoga sina. Kako ovaj proces traje skoro dvije godine i kako su veoma otežani uvjeti pune realizacije djetetovih prava (UN-ova konvencija o pravima djeteta) da se susreće sa svojim ocem, moj sin je već promjenio svog ″tatu″, nazivajući ″tatu″ čovjeka sa kojim bivša živi. Ja dakako i dalje viđam svoje dijete jednom tjedno po sat i pol, što je za mene ogromna premija i sreća, A DIJETE ME POLAKO DOŽIVLJAVA KAO STRANCA. Alimentacija i svi drugi oblici uzdržavanja se uredno podmiruju, a moje pravo da vidim svoje dijete ovisi isključivo o volji bivše, što je izuzetno ponižavajuće i frustrirajuće. Ja još jednom apeliram na Vašu savjest, da se što prije donese korektno Rješenje i da konačno moje dijete bar na jesen počne viđati svoga oca koji ga toliko želi i voli.

 

Uvjeren sam da će te još jednom uvažiti ovu situaciju i argumente, te da će se jednom prekinuti ova besmislena skribomanija i omogućiti djetetu da se viđa dostojanstveno sa ocem, unaprijed zahvaljujem na iskazanom razumjevanju,

 

Predlagatelj

 

Fikus dipl. ing.

U Zagrebu xx. mjeseca 200x. godine

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija