Jump to content

Ovrha i naknada stete, trazim odvjetnika


anonimno

Preporučene objave

dakle ovako,

ukratko...

nisam platio racune za mobitel jer mi nisu htjeli dostavit ispis poziva (sto je prekrsaj) i raskinuli ugovor.

pokrenuli su ovrhu i ja sam se zalio pa nas je sud uputio u parnicu, rociste je krajem 10. mjeseca.

koliko sam ja upucen u sve skupa prema tumacenju ZOO-a ja nisam duzan platiti dok oni ne izvrse svoju obvezu da mi daju ispis, no operater to i dalje ne zeli pa time cini prekrsaj iz cl 109. zakona o zastiti potrosaca i cl. 116. zakona o telekomunikacijama i kazna im moze biti i preko milijun kuna za to.

za to da mi ne zele dostaviti ispis imam i dokaz jer sampismeno postom to trazio tako da imam dopis i povratnicu.

ja bi ih jos tuzio za naknadu stete zbog nepravednog raskida ugovora i zato jer su me prisilil da koristim druge javne govorne usluge u mobilnoj telefoniji koje su nepovoljnije za mene. moze li se to? ima li netko za preporuciti dobrog odvjetnika koji bi to htio preuzeti? ako da neka se javi na ovaj post ili posalje mail na dado2005zg@yahoo.com

 

pozdrav,

dado

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na raspravi će Vam predati nekakav ispis brojeva koje ste pozivali ili "pozivali" i odgovarat će u lipicu iznosu računa. Nakon toga na Vama je dokazati da te brojeve NISTE zvali. Nažalost, imam vrlo negativna iskustva s "njima", a sudovi olako presuđuju u njihovu korist, jer je "đavolji dokaz" dokazati da niste zvali brojeve koje oni ispišu. Obično se radi o brojevima 060 ili sličnim naplatnim brojevima (horoskop i sl.). Jedino pokušati zahtjevati da ti se od tih brojeva - 060 i sl. - zatraži podatak da ste ih zvali, jer oni to moraju imati prilikom obračuna sa "njima". U konačnici, ako ste zaista zvali te brojeve, morate platiti, jer pitanje dostave ispisa nema veze sa obvezom plaćanja. Vidite uvjete koje su Vam "dali" prilikom sklapanja ugovora. Također možete navesti da ove "uvjete" niste nikada dobili. Odvjetnika Vam ne smijem preporučiti. Komora zabranila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S operaterom ste sklopili ugovor o zasnivanju pretplatničkog odnosa, primjerak kojeg ste dobili po potpisu.

Ispis poziva se dostavlja po zahtjevu pretplatnika, međutim ako tražite ispise poziva unatrag tu može doći do problema. Eventualno za potrebe sudskog postupka isti će se dostaviti ako se ne odnosi na neko davno proteklo razdoblje.

Nitko vam ne namješta pozive s vaše linije niti zadužuje nešto što niste potrošili osim ako ste na internetu bez antivirusne zaštite u tom slučaju opet je na vama da se zaštitite. HT je čak nudio besplatnu zaštitu i upozoravao i upozorava na ove slučajeve.

Izvan ovoga na ispisu su oni brojevi koje ste i zvali, stoga ste dužni platiti odnosne račune.

Još da dodam glede brojeva 060 koji se putem koncesije koriste tu ht može dati samo podatak tko je koncesionar. Cijena impulsa koja je usput rečeno uvijek objavljena i uvijek prilično visoka, dakle pretplatnik odlučuje hoće li potrošiti te impulse ili ne

Ne vidim gdje je frka ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo zahvaljujem na savjetima... no zelim istaknuti da ja ne tvrdim da je račun prevelik, no za to imam sumnju. Sto realno smijem imati. Greska je operatera sto mi nije htio na moj zahtjev dostaviti ispis poziva (ovo pravo korisnika usluge takodjer opisuje zakon o telekomunikacijama) i time mi onemogucio pravo na reklamaciju sto garantira Zakon o zastiti potrosaca i takvo sto opisuje kao prekrsaj. Dalje, isto govori i zakon o telekomunikacijama koji takodjer nedostavljanje ispisa opisuje kao prekrsaj s kaznom do cak milijun kuna. S obzirom na to da su racuni iz 2003. godine mislim da je 2 godine dovoljan perid da Sud doista utvrdi da mi oni onemogucuju uvid u ispravnost zaracunatog iznosa sto govori zakon o zastiti potrosaca i zakon o telekomunikacijama.

Dakle oni su prema tim zakonima duzni meni dati ispis a nece. Nisu li svojim krsenjem zakon (a i vlastitih opcih uvjeta o pretplatnickom odnosu) isprovocirali moje neplacanje?! Da li je zbog toga jer su oni uzrokovali moje nepostivanje ugovovorne obveze (placanja) pocinjenjem prekrsaja razlog njihovog raskida ugovora nevaljao? Meni se cini da jest. Ako nije molim Vas da mi objasnite. Ako ne nevaljao tada ih mogu tuziti za nezakonit raskid ugovora. Zar ne? Molim pojasnjenje...

 

Pozdrav,

Dado

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija