Jump to content

mirovina


p.lav

Preporučene objave

p.lav je napisao:

da li mi može netko odgovoriti imam li pravo na dodatk na mirovinu?40% HRVI,mirovina mi iznosi 2600kn :-?

 

morate biti malo jasniji. više nema dodataka na mirovinu, u kakvoj ste mirovini, po zomo ili zophb, koji čin,dragovoljac, omjer rat-mir, opća ili profesionalna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema dodataka. Ovo je jedini dodatak koji možete ostvariti, ovisno u kojoj ste mirovini:

 

Hrvatski branitelji, korisnici starosne i prijevremene starosne mirovine koju su ostvarili nakon 1. siječnja 2005. i to prema ZOMO-u, na temelju staža manjeg od 40 godina, mirovina se povećava, ovisno o razdoblju provedenom u Domovinskom ratu i to:

 

1. hrvatskom branitelju do 12 mjeseci za 10%

2. hrvatskom branitelju od 12 do 24 mjeseca za 15%

3. hrvatskom branitelju od 24 do 36 mjeseci za 20%

4. hrvatskom branitelju od 36 do 48 mjeseci za 25%

5. hrvatskom branitelju od 48 i više mjeseci za 30%

6. dragovoljcu iz Domovinskog rata za 30%.

 

Pravo na navedeno povećanje imaju i hrvatski branitelji korisnici invalidske mirovine, te članovi obitelji hrvatskog branitelja, korisnici obiteljske mirovine koja je ostvarena nakon 1. siječnja 2005. i to prema ZOMO-u. Hrvatski branitelji, korisnici kumulirane invalidske mirovine ostvarene prema ZOPHBDR također imaju pravo na navedeno povećanje. Tako povećana mirovina ne može iznositi više od mirovine određene na temelju osobnog boda za 40 godina mirovinskog staža.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala svima na odgovorima,a to što neki misle o lijenosti imaju svako pravo.ja jednostavno nemam ni vremena ni živaca non-stop visiti na forumu,internetu...u mirovini sam od 01.05.2005.opća nesposbnost za rad.40% rat 60%izvan tih okolnosti,vojnik.čini mi se mala mirovina s obzirom na invaliditet,a za dodatk sam čuo od ljudi koji su nedavno otišli u mirovinu-starosnu,pa me stoga interesira da li postoji nekakva mogućnost za povećanje te moje jadne mirovine,jer jedva preživljavam.hvala još jednom svima. 8-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kuzim,kuzim.valjda.nema mi druge nego ic na pogorsnje,a i sa time imam problema jer mojoj doktorici se nikuda ne žuri s obradom.cekam ju vec tri mjeseca.molim Vas da li netko zna šta bi ja trebao reci doktorici da to malo-puno ubrza??jako sam kratkog fitilja pa se bojim da si OPET ne napravim shranja.zbog bolesti cesto dolazim u sukob sa zakonom,pa su mi savjetovali da pokusam sa Legalisom. :ljut:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

HULK je napisao:

Zapali ti se fitilj kod nje u ordinaciji, a ako ni to ne uspije,ima i drugih doktora, pa s takvim obrazloženjem i prijeđeš kod drugoga.

Savjet baš i nije dobar, kratak fitilj i još potpaljivati ga da bukne u ordinaciji liječnika opće prakse (odabrani liječnik primarne zaštite,...) nema koristi jer će tako postupajući po tvom savjetu vrlo brzo ostati bez ijednog liječnika kod kojeg će se moći prebaciti jer u pojedinim dijelovima Hrvtaske nemaš baš previše liječnika primarne zaštite koji imaju toliko veliki manjak pacijenata pa će ga dočekati raširenih ruku; ili je to možda savjet za neku drugu državu ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, upravo za ovu državu, istina je ako nema izbora osim toga jednoga liječnika, međutim, baš zbog toga što im fale pacijenti, ne bi se smjeli tako ponašati.Ima ih različitih,mene je moj tražio u džep, i zavlačio,pa sam se prebacio kod drugoga koji mi je to napisao redovnim putem, što i je pravedno.Prijatelja HV je isto tražio pa mu je ovaj direktno rekao da nema namjeru i da to napiše jer će mu se loše pisati, i sredio mu je obrazac za dan.Znam, nije ni to način, ali kad čovjek pukne, svejedno mu je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija