Jump to content

Izračun mirovine


Dragovoljac-007

Preporučene objave

Dragovoljac sam od 90/91, prva specijalna policija. imam 30 posto hrvi trajno, ptsp i bolesti kralježnice.na drugostupanjskoj sam dobio omjer 30 vojno/70civilno profesionalna. pitanje: pošto sam bio u specijalnoj policiji kao obični policajac specijalac zanima me koji bi čin trebao dobiti i po kojem koeficijentu bi mi trebala biti obračunata mirovina, da li onom 1,80 kao dragovoljcu ili neki kažu pošto je profesionalna 0,80. Zanima me kolika bi mi bila otprilike mirovina. imam civilnoga staža punih 19 godina. Pozdrav i hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

brkas pojmove.kao prvo.kao dragovoljac sa rvi imas pravo na faktor 1,85.kao profesionalna mirovina na 0,8.trazi cin od mup-a,mogao bi dobiri cin stozernog narednika.po ovome bi mogao imati mirovinu oko 2800-3000,sve zavisi od civilnog dijela koji ti nitko nemoze izracunati osim mirovinskog.sa cinom sto.nared.,bez njega 400-500 kuna manje,ako si vojnik

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Naime prijatelj me zamolio za pomoc,pa tako i ja Vas lijepo molim da nam pomognete:radnog staza ima 44 g.,u HV-u od 08.01.1992.,pravomocno rijesenje za mirovinu od22.01.2008.,opca,60 %rat-40%civilstvo,30% HRVI,molim sve koji su upuceni da nam daju neki odgovor,smjernice di bi mogli znati otprilike visinu mirovine.HVALA!! :hvala: trazio sam te tablice za izracun,ali jednostvno nemogu dobiti iliti otvoriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni nikako nije jasno na koju foru oni daju postotak vojno civilno što sa čovjekom koji nema nikakove bolesti osim ptsp-a kako mu mogu dati civilni dio kad se čovijek lijeći odnosno ide u mirovinu zbog oboljenja koje je dobio zbog sudjelovanja u domovinskom ratu molim ako netko zna da pojasni hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iako si cijeli radni vijek bio u OS, nije čitavo vrijeme trajao DR. Jedna od mogućnosti zašto omjer, istina da si u sastavu HV-a, ali u obzir se uzimaju bolest(i) kao posljedica učešća u DR. Ostale bolesti mogle su nastatli naknadno, po njihovoj verziji, a greška naša što odmah po primječivanju simptoma neke bolesti nismo išli kod liječnika, nego uzimali godišnji ili nešto drugo. U ostalom znate i sami kako je išlo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija