teebz objavljeno: 18. ožujak 2008. Dijeli objavljeno: 18. ožujak 2008. Pozdrav Imam dvojno državljanstvo (SLO i HRV). U Sloveniji sam kupio i registrirao automobil prije 10 mjeseci gdje sam i uredno platio njihov PDV. Situacija je takva da taj auto moram uvesti u Hrvatsku i zanima me kompletna procedura oko tog uvoza. Da li ja imam nekakve povlastice pri tom uvozu s obzirom da je PDV već plaćen na taj auto ili moram platiti PDV i u Hrvatskoj. Također me zanima mogućnost povratka slovenskog PDV-a za to vozilo. Jeli to uopće moguće??? Hvala na odgovoru. T. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Milly odgovoreno: 18. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 18. ožujak 2008. Za mogućnost povratka DDV-a morate pitati u Sloveniji. Ako ćete auto registrirati u Hrvtaskoj plaćate i carinu i porez na dodanu vrijednost i eventualni poseban porez. Sve će biti kao da imate samo hrvatsku putovnicu. Dođete na granicu, morate prijaviti vozilo za carinjenje, špediter (otpremnik) će potpuniti JCD i dalje će vas uputiti na carinjenje u robnu ispostavu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
borisc odgovoreno: 19. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 19. ožujak 2008. Čekajte još 2 mjeseca pa ćete eventualno ostvariti pravo na povlasticu. Ovdje ste dali premalo informacija za precizan odgovor. U svakom slučaju možete se obratiti Carinarnici nadležnoj prema mjestu Vašeg prebivališta u RH. Pitanje možete prosljediti i putem web stranice www.carina.hr ;otvorite "odnosi s javnošću" i dobit ćete odgovor u pisanom obliku e mailom ili faxom Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
funny_bunny odgovoreno: 22. listopad 2009. Dijeli odgovoreno: 22. listopad 2009. Zanima me koliko je porez i carina na uvoz rabljenih automobila u Hrvatsku? Molim odgovorite!!!!!!!!!!!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
linoleumboy odgovoreno: 17. studeni 2009. Dijeli odgovoreno: 17. studeni 2009. zanima me dali mogu uvesti auto iz npr njemacke od frenda koji ima dvojno drzavljanstvo i auto regat ili punomoc imat ili neki legalni sistem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.