Jump to content

I gdje sam sad?


Kuna

Preporučene objave

Nedavno sam čuo da MORH ubrzano rješava pitanje neraspoređenih, odnosno dugotrajna bolovanja, te da bih relativno brzo mogao dobiti raskid DVS. I sad mi nije jasno gdje sam tada, nikako da skontam mehanizme i redoslijed stvari.

 

Moja je situacija slijedeća: DVO od 91 do danas bez prekida. Dugogodišnje liječenje pod dijagnozom F43.1, ali sam svo vrijeme radio, odnosno u nekoliko sam navrata odbio bolovanje bojeći se gubitka radnog mjesta, odnosno službe. HRVI sam 20% privremeno.

Onda sam prošle godine imao gadnu epizodu i bio potpuno nesposoban funkcionirati, po drugi put završio u na terapiji u DB (prvi put kad sam završio u DB uzeo sam godišnji da ne bih morao otvarati bolovanje) i htio - ne htio završio na bolovanju. Na posao se više nisam vraćao, više manje i dalje jedva funkcioniram. Nakon 6 mjeseci bolovanja liječnik me šalje na komisiju, odnosno moju dokumentaciju, u Mirovinsko i sad čekam poziv. Kako čujem, na toj komisiji nitko ne prolazi kad prvi put izlazi na komisiju (što god to značilo).

 

I sad mi nije jasno gdje sam i što me čeka dalje. Ako sam dobro shvatio, uskoro mogu očekivati raskid DVS, a na komisiji u Mirovinskom nemam pojma što me čeka. Što znači ako me komisija sad odbije? Kakvo rješenje mogu očekivati i što takva rješenja uopće znače? Znači li to da sam tada zapravo nezaposlen? Što, idem na burzu? Ove mi godine ističe i zdravstvena iskaznica, ako dobijem raskid DVS, gdje i kako sam onda uopće zdravstveno osiguran?

 

Molim dobre duše koje su to prošle da mi objasne što me sad zapravo čeka, što mogu očekivati i što trebam napraviti. Onako, jednostavno i konkretno.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije mi jasno kako izlazis na komisiju na Mirovinskom ako nisi proglašen nesposobnim za DVO na Zdravstvenoj komisiji MORH-a. Prvo trebas biti proglasen nesposobnim, pa onda dobivaš rjesenje o prestanku DVS s pravom na invalidsku komisiju. Mislim da si nešto pobrkao, ali i mislim da će biti sve u redu. Ne brini i drzi se!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.. dobit ćeš poziv u tvrtkovu u zagreb gdje ti se odredjuje da li će ti mirovina biti u većem dijelu vojna ili civilna...30-70...20-80.ili..100 % vojna...drži fige da bude ovaj zadnji omjer...i da li ćeš imati opću ili profesionalnu nesposobnost....dobit ćeš kući rješenje o prestanku djelatne vojne službe...10 000 kn otpremnine...i čekat ćeš rješenje o privremenoj mirovini...obično bude brzo.....svi dobiju oko 1500 kn...i onda čekaš konačno rješenje...ja čekao 11 mjeseci....uf umori me......ak sam šta preskočio...sorry...al to ti je to ...ugrubo...bok

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa liječnik kaže da me po zakonu mora slati na komisiju nakon 6 mjeseci bolovanja. I poslao me s kompetnom dokumentacijom da to predam u Mirovinsko. Tamo su mi rekli da ću dobiti poziv poštom. A što se komisije MORH-a tiče, nitko mi ništa ne govori, vodim se i dalje na bolovanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kuna,, da ti pomognem ja sam od 20.06 2007 u mirovini / profesionalna nesposobnost za rad/. mirovina mi je prva bila 01.03 2008.god. 3.412kn. ja sam bio u Dubravi na lijećničkom pregledu gdje su me proglasili nesposobnim za DVS. to je bilo u 5.mj.2007. već 20.06 dobivam častan otpust s pravom na mirovinu. 13.08 2007 sam bio u Tvrtkovoj na vještačenju i tek u 3mj.2008 sam dobio riješenje. 50%-50% rat i mir... tako nemoj se sikirati jer češ prije nego što dođeš do Tvrtkove na viještačenje ići u Dubravu na izvanredni liječnićki pregled.. i onda dobijaš u roku mjesec dana raskid DVS-a.. i dalje sve kako su opisali esad i mrljo.. sve ide svojim tokom jer mi iz gardijske brigade dobijamo prvo od naših u Dubravi da nismo sposobni za DVS. pozdrav ako te šta zanima pokušat ču ti pomoć,jer i meni su pomogli na legalisu sa savjetima kako da preživim taj period od raskida DVS do prve mirovine( POZDRAV BRANITELJIMA IZ ŽUPANJE )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kuna je napisao:

Ispričavam se što nisam odgovarao, forum nešto nije radio (početna stranica i sad ne radi).

 

Hvala svima na odgovorima.

 

Esade, a što se uopće događa kod vještaka? Zar ne donosi procjenu temeljem dokumentacije? Neće me valjda i on pitati "Š'a ima, kako je?"

 

pa i to će te pitati :-) dakle kad ideš kod vještaka trebaš znati da je on liječnik i nemoj se čuditi ako te skine do "gola". ispitivat će te o tvojim bolestima i drugo. odgovaraj mu samo na pitanja koja ti postavi. kad te pita kakvo ti ####lo djetinjstvo, odnos u obitelji, da li je bilo ovisnika o alkoholu i drogi odgovori mu da ti je bilo kao princu iz bajke, dakle sve pet, obitelj sretna i složna cijeli tvoj životni vjek.

druga stvar je kad te pita za bolesti i ozljede izvan ratnih okolnosti reci da je sve ok i da nemaš nikakvih tegoba u vezi toga npr. ako si imao prelom ruke prije ili poslije rata on će tu ruku pregledavati a ti ćeš naravno reći da nemaš nikakvih problema sa tom rukom ili što već.

vezano za bolesti i ozljede u ratu tu postupaš drukčije i ako si u mogučnosti roni suze, valjaj se po podu..... :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dali posoje šanse da te i ne zovu tvrtkovu , pitam jer sam od dosta kolega čul da nisu bili .

pitam zato jer još nisam dobio nikakav poziv ,a nesposoban za dvs dobio 15.01.08 a častan otpust 5.3.08 ali ne i papir saznao od personalca koji je provjerio u GIS-u što znaći da nekakav papir negdje postoji.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo danas došao poziv za vještačenje u tvrtkovu 5 kažu sa sobom donjeti original dokumentaciju to vjerojatno misle na medicinsku dok. ili . ???

Što mogu očekivati (iskustva) i što če da mi rade?

dvo,narednik,ranjavanje 40% stalno,f 43.2,status branitelja,nemam status dragovoljca,36 god starosti,16 god staža,sve ukupno 6. godina bolovanja naravno uz dosta nalaza tj.dok.

:-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A koliko se otprilike čeka odgovor MOBS ako županijski vještak tamo pošalje dokumentaciju (na reviziju) ???

Naime ja sam 29.01.2008. bio kod županijskog (pogoršanje zdrav. stanja) i nakon par dana sam dobio obavijest da mi je predmet proslijeđen u MOBMS. Sad me zanima koliko se čeka opet čeka njihov odgovor! Dali vrijedi uopće tamo nekog zvati u ministarstvo i na koji broj uopće!

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija