Jump to content

Mirovina-profesionalna


slimba

Preporučene objave

Dobio sam rješenje 50-50 profesionalna. zanima me ako netko ima slično da mi odgovori kolika bi mi bila mirovina pošto se ne kužim u one tabele, odnosno program za izračun. 30% hrvi trajno, dragovoljac 90/91, čin stožerni narednik, 19 godina staža iz civilstva, pripadnik SJP, dio aktivno (90/91)-dio pričuva (96). Između toga i pripadnik 3. i 109. brigade. I još jedno pitanje. Ako budem obnavljao postupak zanimam me, pošto mi je prije godinu dana ortoped na snimanju pronašao jednu gelerčinu začahurenu pored koljena za koju nisam ni znao, jer sam prije imao špena-lakša ranjavanja itd., da li bi u budućnosti mogao priložiti i tu dokumentaciju? Eto ako ima neko da odgovori koliko bi to bilo jer se ne kužim u onaj program. Puno hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

2800 samo vojni dio a vezano za obnovu postupka zavisi da li imaš rvi na osnovu tog ranjavanja, da li imaš okolnosti stradavanja i onda možeš ići na pogoršanje. i raspitaj se malo u svojoj pu u vezi čina jer vidim da si dobio stožerni narednik kao pričuvni. po mojem trebao bi imati satnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da nisi zadovoljan kolega, ali izgleda da je to stvarnost :-( jedino što ti ostaje je daljnje liječenje i nakon nekog vremena ići na pogoršanje bolesti, ja trenutno prolazim isto jednu od tih kalvarija i mogu ti reći da mi je bilo lakše u ono vrijeme kada sam ranjen nego danas, eto tek toliko da znaš da nisi sam, nego da nas je više takvih, znam da nije neka utjeha ali....... sretno !!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo ovako:prvo rješenje 80 ratno 20 civilno zatim obnova postupka 100 posto ratno obadva rješenja su profesionalna.sad me zanima zna li tko skidaju li postotak ili samo preinače u opću?unaprijed zahvaljujem na odgovoru (jeli pametno dirat ili je bolje ostavit kako je sada)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Da neotvaram novu temu,molimzaodgovoršto i kako dalje?

DVO samtrenutno na bolovanju od 10.mjeseca '07.Imam liječničke dijagnoze F41.2 , F43.1 , F43,2 i F62.0 , te od kardiologa dijagnosticirano trajna oboljenja ; Anginapectoris instibalis ,Hypertensio arterialis i Sy. verterbale chr.

Od strane interniste i kardiologa zaključna mišljenja su daje trajno prestala radna sposobnost za lakše i teže poslove koji zahtjevaju psihičko i fizičko opterečenje.Psihijatar kod kojeg samna liječenju u svojim nalazima navodi PTSP koji je posljedica kardiovaskularnog oboljenja.Bio sam na liječenju u Popovači 2002. te sam trenutno i sada.Liječnik opće prakse mi priprema dokumentaciju za IK , dok od strane MORH-a nemam nikakvog odgovora.

Još jednom , molim za odgovor što mi je za radit?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

....ništa ne radi ,nek sve ide svojim tijekom,čudno mi je što nije ,ali MORH-ova lj.komisija,će tražit od tvog dr.OP da pošalje lj.dokumentaciju (obrazac 1-IN,opis radnog mjesta ..itd).

Tada će lj.komisija morhova rješenjem se očitovat da li dalje se nastavlja liječenje ili si nesposoban za DVS-ja mislim da će bit ovo 2.-onda ako te onosposobe ,dobivaš rješenje o časnom otpostu s pravom na inv.mirovinu po čl.11, 3 prosječne plače otpremnine i to je to.....dalje iz Tvrtkove te pozovu (dobiješ poziv)na vještačenje za mirovinu,tamo ti "bubnu"prijedlog koliko će biti tvoja bolest u svezi DR a koliko % ostalo....tada taj prijedlog ide 2.stup.vještaku u min.branitelja koji ti to Blagoslovi ,ali večinom skine prijedlog 1.stup.vještaka ,te dobivaš rješenje o mirovini.Taj proces traje čak i do godine dana .Za to vrijeme dobivaš akontaciju mirovine itd....itd...itd...ak zapne piši i "živci zborrrr!!!"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija