Jump to content

maljoljetni roditelji


jeja3010

Preporučene objave

Molim da mi netko da kakav koristan savjet :(

Imam maloljetnu kćer, 17 godina, koja je postala mama. Tata djeteta je također maloljetan. Nisu vjenčani i više nisu zajedno. Kćer je nastavila sa redovnim školovanjem, do sada je bila primjerna učenica sa vrlo dobrim ocjenama, ove godine završava školu dok tata djeteta je već prije prekinio redovno školovanje, ide u večernju školu te povremeno radi na crno u nekom kafiću. Mi skrbimo o kćeri i o njenom djetetu dok njegovi roditelji skrbe o njemu jer njegov honorarac ni blizu ne pokriva sve njegove potrebe. I sad nastaju problemi... Dečko je priznao očinstvo na CZSS te se dijete vodi na njegovo prezime i gotovo svakodnevno posjećuje dijete što je u svakom slučaju pozitivno od njega. Međutim, on isto tako vrši stalan pritisak na mladu mamu prijeteći joj da će sudski potraživati dijete ukoliko se ona ne ponaša po njegovim pravilima: ne smije se družiti niti izlaziti sa prijateljicama i prijateljima koje on ne odobri, ne smije napustiti sobu za vrijeme njegovih posjeta, ne smije dozvoliti posjete niti odlaske u šetnju sa bebom njegovim roditeljima ako prethodno ne traži od njega odobrenje, itd. On ima konfliktan odnos sa roditeljima koji ga pokušavaju koliko toliko izvesti na pravi put i skrbe u cijelosti o njemu te na ovaj način on i njih kažnjava ukoliko oni ne ispunjavaju neke njegove prohtjeve ili mu eventualno drže prodike. Ukratko, preko djeteta pokušava manipulirati svima koji ne igraju po njegovim pravilima. Dečko je od prije poznat CZSS jer je imao neko manje kazneno djelo ali i hrpu prometnih kazni koje su naravno platili njegovi roditelji. Njegovi roditelji su u ovoj situaciji se postavili prilično korektno, te su u nekoliko navrata kupili i neke potrepštine za bebu i imaju želju za sudjelovanjem u djetetovom životu. E sad, što napraviti u ovoj situaciji? Postoji li ikakav pravni način koji bi ovog mladog nadobudnog tatu postavio na pravo mjesto i spriječio manipuliranje djetetom? Najbitnije mi je da zaštitim kćer i njenu bebu od daljnih problema jer mi se čini da će problem s vremenom sve više rasti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Treba mu dati po guzici jer je još balavac. Trebate naučiti svoju kćer da bude hrabrija i pomoći joj da postane zrela osoba. Na taj način će mu moći dati do znanja da su oni RAVNOPRAVNI. Nitko nema pravo ograničavati slobodu kretanja i druženja nikome.

 

I nigdje ne piše da će oni ostati zajedno bez obzira što je on otac djeteta. Vaša kćer je još mlada i najvažnije je da ima vašu potporu.

 

On ne može manipulirati djetetom već svima vama ako mu to dopustite. Nadam se da imate dobre i otvorene odnose sa njegovim roditeljima i da možete otvoreno razgovarati s njima i sa svojom kćeri zajedno o ponašanju mladog tate.

 

Otvoreno u prisutnosti svoje kćeri i njega izrazite da takvo ponašanje ne možete trpiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pravni tijek: ako su sve sredili u maticnom i na centru, ocito su dobili poslovnu sposobnost prije punoljetnosti. kako ne zive zajedno, trebala bi , vasa kcer, podnijedi nadleznom sudu uz pomoc centra trazenje postupka za određivanje s kim ce dijete zivjeti, bez obzira jesu li u vezi ili nisu jer ne zive zajedno i kada ce druga strana ostvarivati susrete i viđanja. kad se to sredi, pokrenut cete postupak za alimentaciju, nista ne ocekujte, ali ako ga ona ne pokrene, pokrenut ce ga centar.

bilo bi lijepo da sve to sredite jer ako vam kcer pozeli otici na faks u drugi grad da ju uz strku oko prijemnog ne docekaju i mukotrpni sudski procesi.

 

interno: on, ionako ne moze dobiti dijete, ne u ovoj drzavi... sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija