dallas objavljeno: 9. travanj 2008. Dijeli objavljeno: 9. travanj 2008. Poštovanje Zanima me kako i na koji način mogu otkupiti stan u kojemu živim od rođenja (1984), naime radi se o stanu nastalom prenamjenom zajedničke prostorije u stambenoj zgradi. Otac je 1978 g. dobio suglasnost stanara za prenamjenu i korištenje ( znači potpise stanara) te odluku bivše mjesne zajednice za prenamjenu. Prema zakonu o prodaji stanova ( Narodne novine, br. 22/2006 od 24.veljače 2006.) otac nema više pravo na otkup toga stana jer je 2004 g. naslijedio nekretninu stoga nema uvjerenje općinskog suda i ureda državne uprave nadležnog za poslove katastra iz kojega je vidljivo da kupac u mjestu u kojemu se nalazi stan nije evidentiran kao vlasnik, odnosno posjednik stana ili kuće. U tome stanu samostalno živim od 2004g. a ranije sam živio sa roditeljima (koji su se naravno nakon nasljeđivanja drugoga preselili u isti) Što da radim ? unaprijed hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zderonja odgovoreno: 9. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 9. travanj 2008. nek me netko ispravi ako grijesim! mogli biste postat vlasnik navedenog prostora temeljem dosjelosti ako ćete zadržati samostalan posjed u trajanju od 20 godina počevši od dana kada su stanovi u zgradi , a time i zajednički dijelovi nekretnine, preneseni u vlasništvo ranijih nositelja stanarskog prava. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Zeljka_os odgovoreno: 6. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 6. svibanj 2008. dosjelost se u konkretnoj situaciji ne može steći jer posjed nije kvalificiran, prenamjena i otkup idu odnosno išli su prema zakonu o prodaji nadtojničkih stanova ako su za to ispunjeni ubvjeti Članak 3 zakona o prodaji nadstojničkih stanova. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.