panonski objavljeno: 12. travanj 2008. Dijeli objavljeno: 12. travanj 2008. Poštovani, prije nekoliko godina imao sam saobraćajnu nesreću bez većih oštećenja na vozilu, nisam pozvao policiju, jer nisam nikoga oštetio, i tu sam se ajmo reć zeznio jer mi je Jadransko osiguranje, iako je u početku priznavalo potpuni kasko, na kraju odbilo isplatiti veći dio te štete. Porsche leasing kao vlasnik vozila me je pozvao da namirim razliku po mojoj izjavi poslanoj e-mailom, u kojoj sam rekao da ću namiriti sve što Jadransko po šteti ne namiri autolimaru. Zbog očevidnog propusta Jadranskog osiguranja i priznavanja dijela štete, / a to znači da su je priznali u cijelosti / pravdu sam odlučio potražiti u parničnom postupku. Došao sam po papirologiju u Porsche leasing gdje prvi puta vidim dokument koji glasi otprilke ovako : "Oštećenik izjavljuje da će se isplatom 50 % štete odreći svih daljnjih potraživanja" i u potpisu Porsche leasing, bez igdje mene spomenutog koji sam policu ugovorio i platio. Napao sam leasing kuću i rekao im da je to protupravno nagoditi se sa osiguranjem, jer sam ja taj koji sam vlasnik police osiguranja, / oni su vlasnici vozila/ i da su za tako nešto svakako trebali i moju suglasnost. Oglušili su se, vozilo sam vratio, i sada počinju muke po Mateju. Šta da radim? Da li sam u pravu, jer ako sam ja ugovaratelj police osiguranja, a oni su oštećenik...da li je onda njihov čin protupravan i da li ja imam šanse dobiti na sudu ovu parnicu, jer koliko sam se do sada uspio posavjetovati sa nekim odvjetnicima, izgleda da sam u pravu. No, eto...covjek nikada nije siguran pa molim nazočne na ovoj temi ako nešto znaju neka se jave. Hvala svima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ilica odgovoreno: 12. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 12. travanj 2008. nisam stručnjak u tom području ali u mojoj polici za auto u leasingu piše da je korisnik osiguranja leasing kuća, isto tako znam slučaj susjeda kojem je izgorio kombi zbog tehničkog kvara i osiguravajuća kuća je isplatila osiguranu svotu leasing kući a njemu niti lipe iako je bio otplatio već više od pola kombija jer je to tako kod leasinga ti si korisnik a ne vlasnik za razliku od kredita kad si vlasnik Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
panonski odgovoreno: 13. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 13. travanj 2008. Da, ali ja sam ugovaratelj i polica osiguranja je glasila na mene i moju firmu. a kao korisnik je naveden porsche leasing. Vjerujem da korisnik nikako ne može biti iznad ugovaratelja Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.