Jump to content

prometni prekršaj Hitno


kira

Preporučene objave

Molim za pomoć informacije..

Odbio sam alko test, budući imam alergiju na plastiku te tražio da mi se uzme krv i urin u ambulanti, što je policajac odbio.

Žalio sam se sud ne uvažava i obrazlaže da sam mojom izjavom da želim alkotestiranje u ambulanti u stvari potvrdio da sam pod utjecajem alkohola.

Molim za iskustva i komentar ako je netko imao nešto slično.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko je meni poznato u zapisniku stoji kao opcija da se testiranje nije moglo obaviti zbog zdravstvenih razloga. Treba se nabaviti liječničko uvjerenje o toj alergiji te ga dostaviti zajedno s prigovorom. Jedno sam naučia a to je da možeš pravedan bit okrivljen i isto tako da kriv možeš biti oslobođen. Sve zavisi o sucu. Nema nikakvih pravila. Danas je Marijan Kraljević King na televiziji rekao da nam je zakon o oružju tragičan, da pobija sam sebe u nekim dijelovima a ima toga i u zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ok, slažem se glupost..

No čitao sam Zakon NN-105/04, vidi članak 282, točka 1-3 i točka 10, pa ćeš vidjeti da to nije niti najmanje glupost. ..šest mjeseci vozačka dozvola, 3000,00 kn, pa ti izvoli.

Tumačenje Suda, "odbio alkotestiranje na uređeaj,(drager) znači potvrđuje da je pod utjecajem alkohola", nema potrebe da se ide u ambulantu, a o tome odlučuje policajac koji vas je zaustavio.

Hval

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ajmo malo izanalizirati ovaj slučaj:

 

1) jesli li odbio alkotestiranje: jesi

2) je li za to propisano ovo što si gore naveo: je

3) je li policajac bio obvezan provesti postupak koji te muči i da li je to razlog za pobijanje presumpcije da je takva osoba, vozač, pod utjecajem alkohola:

o tome će odlučiti sud i to uvažavajući sve činjenice i dokaze oviso od slučaja do slučaja

4) da li je prigovor koji navodiš: alergija na plastiku bedastoća: je to je velika bedastoća, pogotovo ukoliko tako nešto nisi u mogućnosti dokazati, a vjerujem da nisi, tako si nešto izmislio jer si upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, odbio si se podvrći alkotestiranju i sad ti ne preostaje ništa dugo no topla voda o kojoj ovdje raspravljamo

5) ukoliko i dalje ostaješ kod svoje priče o alergiji na plastiku, priloži medicinsku dokumentaciju iz koje će to biti vidljivo i to dokumetaciju iz koje je vidljivo da je tako nešto utvrđeno prije inkriminacije (to bi po meni bilo vjerodostojno i potvrdilo bi tvoje tvrdnje), u što osobno sumnjam, no ne isključujem da tako nešto posjeduješ, jerbo samo bi (oprosti na izrazu) budala mogla tvrditi tako nešto bez da o tome ima nedvosmislen dokaz

 

 

Amen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija