Jump to content

pripravnik vss


ŠI-23

Preporučene objave

prošle godine u 5 mjesecu postala sam pripravnik u jednoj privatnoj firmi (pripravnički ugovor mi je bio na 12 mjeseci), firma se prodala u 2 mjesecu ove godine i tako sam ja prebačena automatski na novu firmu. Bilo mi je obećano da ću odraditi do kraja pripravnički ugovor međutim danas su mi rekli da će mi ga prekinuti, 20 dana prije isteka.

Sad mene zanima jel moguće da mi oni prekinu pripravnički ugovor? i mora li u tom slučaju firma vratiti novce koje je dobila kao poticaj od države?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovisi što ti piše u ugovoru. ako piše da se on može raskinuti i prije predviđenog isteka ugovora, onda može. na kraju krajeva, poslodavac ti uvijek može otkazati s obrazloženjem da "nisi zadovoljila na probnom radu". No malo je vjerojatno da će to učiniti nakon 11 mjeseci i 10 dana, a ugovor traje 12 mjeseci. I da, poslodavac je dužan vratiti sredstva ako kod njega ne odradiš cijeli pripravnički staž propisan zakonom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija