Jump to content

kako natjerati policajce da se pojave na sudu?


Maccos

Preporučene objave

dakle imali smo prometnu nesrecu nedavno,drugi vozac je bio kriv (prevelika brzina,nepostivanje prednosti i jos par stvari) a na autu je bila totalka... sada se sudimo ali vec dva puta policajci koji su bili na ocevidu se ne odazivaju sudu... sutkinja kaze da je nemocna jer kao da se nemogu prisilno privoditi policajci ...

sto se tu moze uciti? dali ih se IKAKO moze natjerai da se pojave?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što je i Utjerivač rekao, a ako i to ne upali, prijavite dotične Ministarstvu unutarnjih poslova, pa im slijedi disciplinski postupak.

 

Naravno, ako nisu opravdano spriječeni (bolest i sl.)

 

Možete platiti i prisilno dovođenje, nema veze što su policajci. Bilo bi problem da su saborski zastupnici ili predjednik države.

 

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da će policijski službenici ukoliko uopće i dođu (a ne vjerujem baš u to, iako možete postupiti kao iz prethodna dva posta) potpuno "stajati" iza svog zapisnika i utvrđenog činjeničnog stanja nakon što im sutkinja ili sudac pročita zapisnik i sve ono što su uradili tijekom vršenja uviđaja kod prom. nezgode, tako da Vi od toga teško da ćete imati nekakve koristi (na sudu može doći i do verbalnog sukoba između Vas i njih).

 

Niste Vi jedini koji zahtjevaju nazočnost policajaca na sudu, međutim morali bi i razumijeti da ima malo policijskih službenika s obzirom na nesrazmjerno veliki obim policijskog posla i nedostatak kadra odnosno broja djelatnika (zapravo ih ima previše za kriterije EU), a načelnici i rukovoditelji su svjesni toga i ne vjerujem da će vršiti neki extreman pritisak na pol. službenike upravo zbog toga.

Sve je to zbog loše organizacije, nedostatka ovlasti koje imaju pol službenici, a i da ne govorim o nepotrebnoj papirologiji.

 

Pa kako bi tek izgledale naše ulice kada bi kod rješavanja svakog sudskog spora vezano samo za prometne nezgode i prekršaje morali biti nazočni policijski službenici. Onda bi morali imati još duplo toliko policajaca da bi se sav posao odradio kako treba, a već sada ima previše policajaca po broju stanovnika u odnosu na druge države iz EU za kojom mi (kako tko) toliko težimo, iako realno rečeno, po obimu posla ih je premalo (s moje perspektive).

 

683balletcoursegy0.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram ovdje primjetiti da je opravdanje policajaca stvarno neprimjereno i neopravdano.

 

Ako su napisali službeni dokument, onda se moraju na zahtijev suda i odazvati na svjedočenje. Da ga nisu napisali, ne bi morali.

 

Kako ih je premalo, najbolje je da prestanu raditi uviđaje, jer onda ne moraju svjedočiti.

 

Ako mi kao građani plaćamo porez koji od nas zahtijeva država, onda je ista dužna ponuditi najbolju uslugu za ta sredstva, pa tako imati i organiziranu policiju.

 

Ili možemo, kao u Ukrajini, prije kraja mjeseca policajcima podijeliti znakove ograničenja 30 i poslati ih na autoput da prikupe plaće.

 

Ako načelnik pol. postaje ima problema sa podređenima, mora postupiti po zakonu, a ne ih alimentirati jer je premalo djelatnika.

 

Pa kuda sve to vodi???

 

Mi u Hrvatskoj smo specijalisti u opravdavanju, za sve ima opravdan razlog. Malo je koristi od toga. Treba stvari mijenjati, rasčistiti, a najlakše je čistit kod kuće.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo jednog praktičnog recepta koji je upalio.

 

- Saznati kućne adrese svjedoka (u ovom slučaju policajaca)

- tražiti od suca da im se dostavi nakućnu adresu

- i doći će oni

 

U slučaju kojeg sam se sjetio bilo je potrbno "privesti" bivšeg dekana jednog fakulteta, a ti su vam tek zaštićni ko "lički medvjedi", a fakultet, gdje je prvotno bio dostavljen poziv, je sve amortizirao (baš kao i načelnici pol. st.).

 

Kad im poziv dođe na kućnu adresu, sigurno im neće pasti na pamet vući načelnika za rukav da ih pokrije sa "neodgodivim službenim zadatko" i sl. A može i žena pitati: "Je'l,kakav ti je to sudski poziv doš'o??"

 

Sretno! Javite da li je upalilo.

 

:vjeruj:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo jednog praktičnog recepta koji je upalio. - Saznati kućne adrese svjedoka (u ovom slučaju policajaca) - tražiti od suca da im se dostavi nakućnu adresu - i doći će oni

 

Ovo je jedan od "jačih" kuharskih recepata koje sam vidio i ne mogu, a da ne reagiram i da Vas ne upozorim da je to vrlo opasan savjet koji bi kao posljedicu mogao rezultirati gadnom kašom koja bi mogla Macossu ukoliko se bude pridržavao tog recepta uzrokovati proljev.

 

Napisali ste:

Saznati kućne adrese svjedoka (u ovom slučaju policajaca)

Na koji način doći do tih podataka? Prije svega, trebate znati da ukoliko se i budete raspitivali o kućnoj adresi pol. službenika da to nije nimalo pametan potez. Ukoliko policajac sazna da ste se raspitivali za njegovu kućnu adresu (razlog uopće nije važan) mogli bi imati problema sa njim, sa zakonom i sa onim tko Vam bude odao njegovu privatnu adresu, a i taj će zasigurno imati još većih problema ukoliko policajac sazna da je odao njegove privatne podatke Vama ili nekom drugom. Nije nikakva javna tajna ili top-secret adresa policijskih službenika ali nemate pravo da Vi tražite adresu na kojoj on stanuje već sudac.

 

Interesira me kako biste sucu objasnili način na koji ste došli do policajčeve adrese kada bi Vas sudac pitao, (a pitat će sigurno) za adresu na kojoj pol. službenik stanuje, a namjera Vam je da se poziv uruči na kućnu adresu pol. službenika. Sve što u svezi toga budete rekli sucu može Vam se vratiti kao bumerang. Za utvrđivanje adrese pol. službenika nadležan je sudac, a on će ukoliko smatra da je to zaista potrebno pozvati policajce na raspravu pismenim putem (na njihovu kućnu adresu ili PU u kojoj su pol. službenici zaposleni i to pismenom na kojem će vrlo vidljivo biti istaknute posljedice koje bi mogli snositi ukoliko se ne odazovu pozivu). Isto tako može biti upozoren i rukovoditelj na neodazivanje njegovih djelatnika pozivu suda.

;-)

 

Kad im poziv dođe na kućnu adresu, sigurno im neće pasti na pamet vući načelnika za rukav da ih pokrije sa "neodgodivim službenim zadatko" i sl. A može i žena pitati: "Je'l,kakav ti je to sudski poziv doš'o??"

:-D

 

 

Ja bih ipak preporučio da Macoss ode u PU koja je nadležna za područje na kojem je došlo do nezgode te da porazgovara sa rukovoditeljem ili načelnikom PP u svezi, glede i zbog radi neodazivanja pol. službenika na poziv suda te da na kraju razgovora malo oštrije, ali na pristojan način rukovoditelju da do znanja da će biti prisiljen poduzeti rigoroznije mjere sudskim putem u cilju dovođenja policajaca na raspravu, kao i na nepostupanje rukovoditelja prema istima.

 

Može se žaliti i na besplatni telefon za pritužbe MUP-a RH 0800 - 0092.

 

Međutim, kako sam već naveo, ako i dođu, ne vidim zašto bi mijenjali iskaz i rekli nešto što nisu napisali u izvješću-zapisniku. Možda se čak i ne sjećaju nezgode, a ako se i sjećaju ...................

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Shvatio sam da se ovdje radi o građanskoj parnici radi nadoknade štete, te je pozivanje policajaca kao svjedoka isto kao i pozivanje svih drugih svjedoka. Svatko može biti pozvan kao svjedok, bez iznimke.

 

Kućnu adresu nije teško saznati i to često putem javno dostupnih sevisa, i oni su samo građani. Da li će sud prihvatiti slanje poziva na kućnu adersu, to ovisi isključivo o sucu, ali to što su svjedoci policajci, nema nikakve veze, mogu se pozvati i kao građani.

 

Njihov načelnik? Mislim da je to pucanj u prazno, pogotovo ako je već bio pokušaj uručivanja poziva putem ministarstva, odnosno PU, a shvatio sam da je bio (možda krivo?) :cita:

 

Problema s policajcima zbog uručivanja poziva? Pa meni to izgleda kao "samo nemoj po glavi druže plavi!". Ako stranka misli da je policijski zapisnik lažan, ima pravo ispitati osobu(e) koja je isti sačinila, te u ispitivanju pokušati ukazati na njegovu neispravnost. Nadalje, ako se u ispitivanju pokaže stvarno da je službena osoba krivotvorila službenu ispravu, ista može kazneno odgovarati sa zapriječenom kaznom od 3 mj do 5 godina.

 

Uostalom, mala je vjerojatnost da će naš sudi išta učiniti, u najgorem slučaju može odbiti ....

 

Stvarno ne vidim razloga zašto ti policajci ne bi svjedočili. Može se doći do zaključka da službena osoba može napisati što god hoće, te da isto sud mora prihvatiti, a da oštećeni građanin može samo poviti kičmu. Naravno uvijek se mogu "vaditi" da se ne sjećaju, ali ako im je izvješće o nezgodi (zapisnik) šupalj, to bi moralo ići u korist tužitelju.

 

Osobno sam jednog policajca prijavio ministarstvu,radi odbijanja vlastite identifikacje (čl.20 Zakona o policiji), pa me baš zanima što će MUP i policija poduzeti.

 

Javim u svakom slučaju. Ili možda ne ako me dotični odluči ... :tilt:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, policajci prime poziv i opet ne dođu na sud................ šta onda. Mislim da to ide u krug..... ništa!!!!!!!!

 

Još nešto, policajci nisu "obični" svjedoci, u ovom predmetu oni su ipak "službene osobe", nisu na prometnu nezgodi izašli...eto tako iz znatiželje, pa se sa njima niti ne postupa kao sa "običnim svjedocima".

Inače, lažno svjedočenje je kazneno djelo !!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neznam o kakvom se postupku radi, ali ne vidim što tebi treba svjedoćenje policajaca ako si oštećeni u prometnoj nezgodi. Imaš kopiju pol. zapisnika i s njime rješavaš osiguranje i dr.

A što se tiče pozivanja, sud to rješava preko nadležnog rukovoditelja, jer u spisu ne postoje osobni podaci o policajcima već samo oni službeni jer su službeno i bili na mjestu prom. nezgode. Samo su prošla vremena kada su policajci svoje slobodno vrijeme trošili po čitave dane za kojekakva nepotrebna svjedočenja jer se sve se danas plaća pa tako i slobodno vrijeme na koje ima pravo pol. službenik i vjerojatno je tu najveći problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija