Petar38 objavljeno: 21. travanj 2008. Dijeli objavljeno: 21. travanj 2008. Mozda ovaj moj primjer ima vec negdje ovdje ali ja iskreno nista konkretno nisam nasao. Susjedno zemljiste od 100m2 pripada covjeku kojega poznajem i on mi zeli to prodati zasto sam ja naravno zainteresiran. Problem se pojavljuje da je to Zemljiste u Vlasnistvu RH tako su bar rekli u Katastru. Doticni gospodin ima Kupoprodajni ugovor iz1984 da je to kupio a poziva se i na svjedoke koji su spremni i pismenu izjavu dati. Buduc da vrlo malo poznajem te sve pravne postupke,interesira me dali i kako je uopce moguce da se to zemljiste vrati u vlasnistvo doticnog gospodina. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mike06 odgovoreno: 22. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. travanj 2008. Ima Kupoprodajni ugovor ali izgleda da ga nikad nije uknjižio pravo vlasništva na svoje ime. Usvjedoke se pravo može i realizirati tako da se prenese vlasništvo na vađše ime. Pošto je zemljište u vlasništvu države, ispada da ga je taj gospodin i kupio od države. Dakle, čista stvar Idite u katastar sa katastarskom česticom i u Zemljišno knjižni odjel, i vidite na koga glasi čestica. Možete napraviti novi Kupoprodajni ugovor direktno između bivšeg vlasnika (RH) i vas bez posredovanja osobe koja ima kupoprodajni ugovor. Vjerojatno taj ugovor bviše i ne vrijedi, nisam siguran u to. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Petar38 odgovoreno: 22. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 22. travanj 2008. da Doticni gospodin ima kupoprodajni ugovor ali ne da je kupio od drzave vec privatne osobe. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Zeljka_os odgovoreno: 22. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. travanj 2008. prvo treba u zemljišno knjižnom odjelu suda provjeriti temeljem čega se RH upisala kao vlasnik to može svatko jer su zemljišne knjge javne Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.