Jump to content

Molim pomoć u pravnoj stvari-hitno!


cassie

Preporučene objave

Radi se o slijedećem:

tužitelj je temeljem pravomoćne presude zahtijeva razvrgnuće suvlasničke zajednice i predaju u posjed.On je tu presudu dobio nepravedno i rješenje te presude nam je bilo skriveno dok nisu prošli svi rokovi za žalbu.S tom se presudom uknjižio na moju parcelu i to u trenutku kada mu je sudski bio zabranjen pristup na moju nekretninu.Znači to je opet uradio potajno.Napominjem da je ta presuda donešena na temelju izostanka dakle održano je samo jedno ročište i tuženi nisu imali priliku iznijeti svoju stranu dokaza pa tako je u tu površinu ušla i manja zidana prostorija 12 m2 svojim oblikom i površinom za više od polovine čiji sam vlasnik.Da li mogu na ročištu koje će se održati ustati s protuprijedlogom i zatražiti diobu suvlasništva isplatom po procjeni sudskog vještaka s pravom prvootkupa jer mi se čini da je kao takvu česticu pravno nedozvoljeno podijeliti.Napominjem da mi je ta zidanica od neprocjenjive vrijednosti jer sam je mislila u skoro vrijeme adaptirati u stan i pripojiti kući.Molim lijepo stručni odgovor i savjet. :-?

Zar mi nitko neće pomoći

:-o ???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam odvjetnicu ali volim i sama biti upućena u stvari jer me je upravo na ovoj stvari tadašnja odvjetnica i oštetila ne izašavši na ročište na kojoj je tužitelj dobio tu presudu i zatajila rješenje suda, tek kada sam joj dala otkaz među papirima sam našla tu presudu i tada je već bilo kasno da bilo što poduzmem u smislu žalbe.Sumnjam tu na korupciju ali ne mogu to dokazati a kasnije se ispostavilo da je ta moja odvjetnica bila vježbenica kod odvjetnice suprotne strane.Ja ne kažem da su svi nepošteni ali više ne vjerujem nikome budući da sam ovom manipulacijom jako oštečena volim biti u toku, prisutna na raspravama i uz stručnu pomoć spasiti što se spasiti da.Zato sam i postavila pitanje da li mogu ustati s tim prijedlogom i da li mogu tražiti pravo prvootkupa to jest kakve su mi šanse.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako ukratko, bez poznavanja situacije:

Postoji pravomoćna presuda, koja je donesena na temelju izostanka, jer Vaša punomoćnica nije izašla na ročište. Presuda je pravomoćna, i ne postoji gotovo ništa što tu možete. Iz vašeg posta baš i nije jasno jer to bila presuda kojom je dobio vlasništvo na cijeloj nekretnini, na dijelu (pa sad hoćete diobu) ili treće?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo zahvaljujem na odgovoru.Tužitelj je dobio jedan dio nekretnine tj.11,5 čh to je oko 40m2 i namjerava to pripojiti svojoj čestici u postupku razvrgnuća za koje je zakazano ročište a ja se tome protivim jer u taj dio ulazi moj zidani objekt gore spomenut čiji sam vlasnik.I imam još pitanje da li se zastare odnose samo na novčane iznose putem ovrhe ili to vrijedi i za nekretnine budući da mu je prošlo više od 10 godina od pravomoć.presude?Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

postupak razvrgnuća suvlasništva ne mora završiti kako on to hoće...kada dođene na ročište objasnite da se dioba ne može provesti na taj način, jer da bi tako u vlasništvo predlagatelja prešao i dio vašeg stambenog objekta. Ako nije provedena parcelacija onda se i ne zna točno gdje je tih 40 m2, pa kako znate da je baš uz vaš objekt?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sada sam saznala da je pravno nedozvoljeno podijeliti česticu na način kako on to hoće,tj.ja imam 9/10-ina i imam pravo zahtijevati diobu putem isplate po procijeni sudskog vještaka.On navodno ne može nkako pripojiti tu česticu svojoj jer to urbanistički zakoni ne dopuštaju.Katastarski moja čestica iznosi 597m2 a njegova 374m2 i on bi si htio povećati parcelu.Meni bi to napravilo ogromnu štetu jerbi mi parcela(u slučaju prodaje) bitno manje vrijedila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija