Jump to content

Žalba-da ili ne-hitno


silo

Preporučene objave

Dragovoljac sam omovinskog rata., bez statusa rvi, ponovo podnio zahtjev u siječnju ove godine( nakon 2 godine što sam odbijen).

Dobio sam rješenje o invalidskoj mirovini zbog opće nesposobnosti 20 % rat-80% mir. Dijagnoza Ptsp 43.1 Bio sam hospitaliziran u Zg u bolnici, i u Brodu u dnevnoj bolnici.,

U ratu sam bio zamjenik zapovjednika voda, ali sam dobio čin vojnik-napravio sam zahtjev za višim činom u MO.

Po ovom rješenju sam dobio najnižu braniteljsku mirovinu 2170 kuna.

Dali da se žalim na omjer rat-mir?Na bolovanju sam od 2004. god. zbog dijagnoze PTSP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na omjer rat-mir ti se ne isplati žaliti, jer ćeš izgubiti jako puno vremena, a u konačnici nećeš ništa postići, jer ćeš dobiti odbijenicu, tj 99,9999% će ti potvrditi sadašnji omjer. To ti govorim iz razloga što sam i sam bio uložio žabu na omjer, pa sam čekao osam mjeseci odgovor, tj odbijenicu, a tih osam mjeseci me koštalo kao sv. Petra kajgana. Još se od toga nisam oporavio. Koliko znam tko se god bio žalio na omjer dobio je odbijenicu, a vjerojatno ćeš dobiti još par odgovora od ostalih sudionika foruma koji će ti potvrditi ovo što ti govorim.

Radije kroz šest mjeseci traži novo vještačenje u HZMO, jer ćeš tada sigurno bolje proći, ali to je samo moje mišljenje, a odluka je ipak na tebi.

Sretno što god odlučiš!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala puno na savjetu i odgovoru. Napraviti ću tako. Jeli rok od šest mjeseci najmanji rok? (imam nalaze iz zg koji su poslije vještačenja).Naime upisan sam na jesen u Zg u bolnicu na liječenje, da poslije toga podnesem zahtjev ili nakon šest mjeseci, pa pošto to traje cca šest mjeseci onda ću imati nove nalaze.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vukovar je napisao:

Zanima me da li netko tko ima omjer 50-50 i opću nesposobnost izlazi na novo vještaćenje jer nije zadvoljan omjerom može na kraju i ostati bez toga omjera tj.da mu se smanji omjer :-?

Ako je to novo vještačenje zbog prijave promjene u stanju invalidnosti (pogoršanje ili poboljšanje...) tada se teorijski može dogoditi:

- zbog izrazitog poboljšanja može opća u profesionalnu ...

- zbog poboljšanja a ostaje opća može biti smanjenje vojnog dijela jer je došlo do poboljšanja onoga što je nosilo taj dio, a može i povećanje tog dijela jer je poboljšanje u svezi izvan DR

no da ne nabrajama dalje sve kombinacije; najčešće se događa zbog pogoršanja povećaju vojni dio za 10 do 20 ( a ne baš u slučajevima kad je već bilo npr. 70:30 i 80:20) ili odbiju s obrazloženjem nije došlo do bitne promjene koja bi išta promjenila u vrsti i uzroku invalidnosti tj. nesposobnosti za rad.

50:50 zbog pogoršanja najčešće (ako uopće smatraju da je došlo do izrazitog pogoršanja,...) dižu na 60:40 i 70:30, ja nisam čuo da su digli npr. na 100% u svezi DR, što ne znači da se ne može ( teorijski...) i dogoditi, ali HZMO je ipak HZMO (čitaj: vrlo čudna firma i skoro uvijek na štetu osiguranika pogotovo kada usporediš sa istim stanjima i uzrocima kod osoba koje su išle u mirovinu npr. 1994 ...).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam bio na vještačenju u mirovinskom u 6 mjesecu prošle godine, a rješenje o mirovini sam dobio u prvom mjesecu ove godine. Poslije toga vještačenja imam jedno ležanje u Zg, i 2 kontrole u Zg i 2 u Sl. Brodu. Jeli to znači da ja mogu već sada podnijeti zahtjev za novo vještačenje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija