Jump to content

Žalba na kaznu pa zahtjev za smanjenje kazne...ili zajedno jedno i drugo


Tango1

Preporučene objave

Bok, prema onom što sam pročitao u ovom forumu ako se ide na sud na sučeljavanje s policajcem mogućnost da se dobije je jednaka 0. I osim kazne plaćaš i sudske troškove. A može li se u prigovoru za kaznenu prijavu odmah i zatražiti smanjenje kazne zbog male penzije, zdravstvenog stanja ili slično, ili moram prvo žalbu za kaznenu prijavu, pa nakon eventualnog negativnog ishoda presude zatražiti smanjenje kazne zbog opravdanih razloga. Koliko često se sudac smiluje? Radi se o kazni od 1000 kn na penziji od 2200 kn. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo odrediti da li se radi o kaznenoj prijavi ili prekršajnoj. Razlika postoji, ali u oba slučaja se zakazuje redoviti postupak.

 

Vi ne šaljete nikakv zahtjev za smanjenje, već običnu žablu ili prigovor u kojem kažete da se žalba ulaže isključivo zbog kazne i onda sve obrazložite i predate dokaze uz žalbu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kužim! Inače radi se o prekršajnom nalogu. Iako sam 100% siguran da nisam kriv ne da mi se pisati žalbu, ići na sud i na kraju dobiti kaznu i sudske troškove. Možete mi reći da li ima smisla napisati žalbu tipa "znam da nisam kriv, objasniti zašto, ali prihvaćam kaznu i molim da mi se smanji zbog male penzije ili zdravlja". Ako sud mi ne smanji kaznu može mi je povečati ili dotati kazni i sudske troškove? Prekršajni se nalog temelji samo na neposrednom opažanju policijskog službenika koji je LAGAO na veliko, pa teoretski bi se ja mogao žaliti, ali kako dokazati da je lagao. Moja riječ protiv njegove? zna se kome će sud vjerovati! Molim Vas da mi kažete koji je najbolji način da smanjim kaznu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija