Jump to content

tužba za alimentaciju nakon 17 godina


schwabojj

Preporučene objave

imam 52 godine, oženjen sam. prije 4 godine tužen sam za uzdržavanje od gospođe s kojom sam u mladosti bio u vezi kada se i porodila.tužba mi je uručena nakon 19 godina od rođenja djeteta, a podignuta je dvije godine ranije tj nakon 17 godina od porođaja.u ono vrijeme prije 22 godine pošto mi je obećala da će voditi računa o kontracepciji viđali smo se povremeno. međutim zatrudnila je i ja sam onda tražio vještačenje koje se moglo prema odvjetniku izvesti samo ako me tuži što je i učinila.

nakon prvog ročišta na sudu ja sam obećao platiti sve troškove s čim se sudac složio rekavši da ćemo naknadno dobiti pozive za vještačenje dna. ostao sam nemalo iznenađen kada je povukla tužbu i time mi jasno dala poruku da se ne radi o meni. u međuvremenu sam htio da razjasnim sa njom o čemu se radi a ona je pozvala i policiju(miliciju) da inscenira da je napadam nadajući se da će me policajci tući. onda je nastao rat prošlo od njenog porođaja 6-7 godina i opet me tužila i nakon prvog ročišta opet povukla tužbu. poslije toga me nazivala telefonom tek tako da popričamo i da mi kaže da me neće tužakati, rekavši mi da ja u to vrijeme nisam bio jedini koji je bio sa njom u "vezi". na to više nisam ni mislio i oženio sam se. međutim prije 4 godine stiže treća tužba (postupak još traje) . bilo je i vještačenje gdje je utvrđeno da se nedvojbeno radi o meni kao o biološkom ocu. tokom ove četiri godine ostao sam i bez posla a i supruga mi ne radi. očekujem presudu i neznam kako ovo da riješim. sina je upisala na fkultet ali pošto se radi o njoj kao jako problematičoj osobi to je uradila samo da što duže prima alimentaciju jer on ponavlja prvu godinu. znam da dijete nije krivo. čak sam joj u ono doba nudio da ostanemo u vezi ako se dokaže da sam ja otac ali je odmah našla novog dečka i nemilosrno mi opsovala rekavši kako će ona djetetu naći oca. očajan sam, razbolio sam se vjerojatno od stresa a i brak mi je u krizi.IMA LI MI TKO ŠTO PAMETNO REĆI KAKO IZAĆI IZ OVOGA! unaprijed hvala na svim dobronamjernim komentarima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da što duže prima alimentaciju jer on ponavlja prvu godinu.

Nisam siguran (upravo učim obiteljsko pravo) ali bih rekao da pravo na uzdržavanje punoljetnog djeteta koje se školuje prestaje ako ne daje uredno godine na fakultetu. Iznimka je ako za to ima opravdan razlog tipa neke bolesti. Ako je pao godinu bez opravdanja rekao bih da obveza uzdržavanja prestaje.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija