Jump to content

ovrha htv - hitno


anonimno

Preporučene objave

Što napisati u prigovoru na ovršni prijedlog koji je zaprimljen u nadleznom Općinskom sudu u srpnju prošle godine, rješenje je izdano u ožujku 2005., a ovršenik ga je dobio tek nakon godinu dana te nije ni znao da je pokrenut neki postupak. Radi se o ovšnom prijedlogu htv-a za neplaćenih 6 pristojbi iz 2003. utvrđenom na dan 31.12.2003. (od kojih su tri plaćene u siječnju i kolovozu 2004., a tri nakon primanja ovršnog prijedloga, rujan 2005.). Na koji način osporiti ovršni prijedlog (budući da su pretplate plaćene) te kako osporiti troškove ovršnog postupka jer smatram da je pokretanje ovrhe bilo nepotrebno. Odgađa li žalba obavezu plaćanja ovršnih troškova? Je li sud prema zakonu trebao pozvati dužnika na očitovanje ili se rješenja o ovrsi donose bez "druge strane" (!)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne želim biti zločest, ali ovrha je očito bila potrebna, ako ste dio potraživanja platili tek nakon dostave ovršnog prijedloga.

 

Kod ovrhe na temelju vjerodostojne isprave, gdje sud postupa na temelju računa, rješenje se donosi bez očitovanja sruge strane. Ako vi uložite prigovor cjela stvar će se prebaciti u sudski postupak u kojem će te se i vi moći očitovati.

 

Slow

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U prigovoru samo navedite da ste tražbinu u cjelosti podmirili. Vjerovnik će ostati kod naplate zatezne kamate i troškova. Troškove ovršnog postupka možda možete osporiti samo u dijelu. Naime visina troškova ovisi o visini utuženog duga. Dug je zapravo onaj koji je postajao na dan predaje prijedloga za ovrhu na sud. Vi prigovorite i za troškove pa neka računaju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jednako iznose troškovi prostojbi i za 3 pretplate i za 6 pretplati jer je to jako niska vriejdnost predmeta spora.isto je i sa odvjetničkim troškovima.zato platite troškove i pošaljite sudu dokaz o uplati rtv pristojbi i uplati troškova jer se ne isplati ništa ospravati i nabijati nove troškove

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija