Jump to content

ima vlanički list, nema građevinsku #2


Septy

Preporučene objave

naime ja kupio stan u kući (sa još 3 stana) sve uredno etažirano, ali sa zabilježbom da za upis kuće nisu predane dozvole. Kuća nije baš potpuno u skladu s GUPom i sad ne može dobiti dozvole, ali kad sam ju kupovao svi su mi rekli (pravnici) da tu nema nikakvog rizika. Kuća je na građevinskom zemljištu, stoji tu nepromijenjena već 30 godina i upisana je u katastar, odmaknuta je od rubova percela dovoljno (parcela je malo pre mala i ima malo više kvadrata nego šta bi trebalo)...

sad kad želim to prodat suočen sam s time da se ljudi boje, što je razumljivo

Ima li šanse da se takve građevine legaliziraju? kako da ljude uvjerim da im tu nitko neće radit probleme? Ko god kupi upiše se bez problema kao vlasnik i to je to...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Ima šanse da se takvi objekti legaliziraju odnosno da se ishoduje građevinska i uporabna dozvola. Problem je u tome tko će to pokrenuti, investitora vjerojatno nije briga, jer je sve stanove prodao, ostaje dakle na stanarima, a u većini slučajeva teško su svi suglasni (uvijek se nađe bar jedan kojeg "nije briga".)

S obzirom da su kod vas samo 3 stana, pokušajte se dogovoriti i pokrenuti to.

 

Ko god kupi upiše se bez problema kao vlasnik i to je to...

Ako imate keša za kupit stan onda nije problem... Ako dižete kredit, treba vam nekretnina za hipoteku, niti jedna banka vam neće odobrit kredit jer stan nema građevinsku ni uporabnu dozvolu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija